Пропустити навігацію

Тимчасово непрацевлаштованих мешканців Хотинщини настановили обирати легальну роботу з високими заробітками

Pecherova tsz 300x169 - Тимчасово непрацевлаштованих мешканців Хотинщини настановили обирати легальну роботу з високими заробіткамиЗаступниця начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова провела інформаційний захід для осіб, які перебувають на обліку в районній філії обласного центру зайнятості.

Фахівчиня пенсійної служби ознайомила громадян, які шукають роботу, з умовами пенсійного забезпечення та наголосила на важливості офіційного працевлаштування, яке є запорукою отримання гарантованого державою соціального захисту і гідних пенсійних перспектив. Пояснила, що одним із визначальних критеріїв у формуванні розміру пенсійної виплати є тривалість страхового стажу, зарахування якого відбувається за умови щомісячної сплати внесків із офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний (цього року його сума становить 918,06 грн). Розповіла про зручну можливість самостійного контролю за дотриманням роботодавцем законодавчих вимог з оплати праці в Особистому кабінеті вебпорталу Пенсійного фонду, де можна побачити суми нарахованих за кожен місяць заробітків і сплачених внесків, тривалість зарахованого страхового стажу. З огляду на те, що сучасні технології значно спрощують процеси вирішення тих чи інших питань та отримання інформації, закликала присутніх зареєструватись на вебпорталі та використовувати широкий спектр онлайн-послуг, формат яких дозволяє значно заощадити час завдяки відсутності потреби відвідання сервісного центру.

Особливу увагу пенсійниця звернула на новозапроваджену послугу звернення за пенсією «в один дотик», яка передбачає подання заяви та сканованих документів в електронному форматі. Цей зручний сервіс доступний для користувачів вебпорталу, які авторизувались в Особистому кабінеті за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Новітній спосіб оформлення пенсії дозволяє значно заощадити час і передбачає одне особисте відвідання громадянином сервісного центру  для ідентифікації та отримання пенсійного посвідчення. При цьому діє і звичний порядок подання документів у паперовому вигляді через особисте звернення до органу Фонду, зазначила  Альона Печерова.

Наостанок представниця Фонду зауважила, що про забезпечення гідної пенсії необхідно дбати заздалегідь, офіційно оформляючи трудові відносини та високо оцінюючи свою працю, оскільки за мінімального заробітку можливо розраховувати на пенсію не більшого за мінімальний розміру.

background Layer 1