Пропустити навігацію

Мешканці Клішковецької ОТГ отримали консультації з пенсійних питань за місцем проживання

Hotyn Klishk OTG 225x300 - Мешканці Клішковецької ОТГ отримали консультації з пенсійних питань за місцем проживанняГоловна спеціалістка Хотинського відділу обслуговування громадян Аліна Годнюк провела прийом громадян у Клішковецькій ОТГ та зустрілася з приватними підприємцями, які провадять діяльність на території села.

Представниця Фонду докладно відповіла на запитання відвідувачів щодо  перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу й заробітної плати та особливостей проведених цьогоріч пенсійних перерахунків. Назвала складові, які визначальним чином випливають на формування розміру пенсійної виплати, та акцентувала увагу на важливості набуття страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення суттєво зросли й продовжують зростати. Поінформувала про здійснені цьогоріч перерахунки пенсій та повідомила про наступний, який відбудеться у зв’язку зі зростанням з 1 грудня 2019 року прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Спілкуючись з приватними підприємцями, Аліна Годнюк наголосила на важливості легальної оплати праці та своєчасної сплати внесків як запоруки соціального захисту і гідного пенсійного забезпечення найманих працівників. Відповівши на індивідуальні запитання, представниця Фонду ознайомила фізичних осіб-підприємців та найманих працівників зі зручною можливістю перегляду персональних даних з реєстру застрахованих осіб щодо нарахованих заробітків, сплачених внесків, зарахованого страхового стажу та отримання іншої корисної інформації з соціального та пенсійного забезпечення на вебпорталі Пенсійного фонду України. Повідомила про нову модель звернення за пенсією в «один дотик», яка передбачає подання власниками електронного цифрового підпису заяви про призначення пенсії та сканованих копій документів в електронному форматі через Особистий кабінет на вебпорталі. Пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі та закликала долучатись до числа його користувачів для оперативного отримання інформації з пенсійного забезпечення.

background Layer 1