Пропустити навігацію

Працівників фармацевтичної галузі ознайомили з порядком призначення пенсій та електронними послугами Фонду

Gertsa apteka 300x225 - Працівників фармацевтичної галузі ознайомили з порядком призначення пенсій та електронними послугами ФондуГоловна спеціалістка Герцаївського сектору обслуговування громадян Ніна Скрипа надала роз’яснення питань пенсійного забезпечення працівникам і відвідувачам аптеки «Вако».

Фахівчиня пенсійної служби поінформувала працівників фармацевтичної галузі про засади пенсійного законодавства та порядок призначення пенсій, назвала складові, які формують розмір пенсійної виплати. Акцентувала увагу на важливій ролі страхового стажу й пояснила, за яких умов відбувається його зарахування. Порадила заздалегідь дбати про набуття достатньої кількості років страхового стажу, оскільки вимоги до його тривалості, необхідної для реалізації права на пенсійне забезпечення, зросли і продовжують щороку зростати. Наголосила на важливості офіційного працевлаштування й легальної оплати праці для отримання соціального захисту сьогодні й гідного пенсійного забезпечення в майбутньому, розповіла про негативні наслідки тіньової зайнятості.

Ніна Скрипа також ознайомила колектив фармацевтів і відвідувачів аптечного закладу зі зручними й корисними електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду, які дають змогу швидко і легко отримати інформацію та послуги у режимі онлайн. Повідомила про нову модель призначення пенсії «в один дотик», яка передбачає подання заяви і документів в електронному форматі. Завдяки відсутності потреби відвідання з цією метою сервісного центру можна уникнути черг і зайвих витрат, зазначила пенсійниця. Пояснивши порядок реєстрації на порталі, закликала присутніх активно використовувати для отримання інформації й послуг з пенсійного забезпечення сучасні технології.

Роздала інформаційні буклети на пенсійну тематику та нагадала, що за виникнення потреби в консультаціях можна звертатися на гарячу телефонну лінії й виходити на відеозв’язок зі спеціалістами пенсійної служби.

background Layer 1