Пропустити навігацію

Мешканцям Заставнівщини, які шукають роботу, роз’яснили важливість офіційного працевлаштування

Turetska TSZ 300x225 - Мешканцям Заставнівщини, які шукають роботу, роз’яснили важливість офіційного працевлаштуванняЗаступниця начальника Заставнівського відділу обслуговування громадян Світлана Турецька провела семінар для тимчасово непрацевлаштованих осіб, які перебувають на обліку в районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості. 

Фахівчиня пенсійної служби поінформувала громадян, які шукають роботу, про засади пенсійного забезпечення, детально роз’яснила порядок обчислення розміру пенсій різних видів, назвала головні чинники, які визначальним чином на нього впливають. Акцентувала увагу на необхідності набуття достатньої кількості років страхового стажу, повідомила про зростання законодавчих вимог до його тривалості, необхідної для реалізації права на пенсійне забезпечення. Пояснила, що зарахування періодів роботи до страхового стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування і сплати внесків із задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.

Світлана Турецька повідомила громадян, які мають намір влаштуватись на роботу, про можливість самостійного перегляду персональних даних щодо нарахованого заробітку, сплачених внесків та зарахованого стажу на вебпорталі Пенсійного фонду. Ознайомила з широким спектром послуг, які можна отримати на цьому електронному сервісі, та порадила долучатися до числа його користувачів, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення. Нагадала про дистанційні способи отримання консультацій через гарячу телефонну лінію та відеозв’язок.

background Layer 1