Пропустити навігацію

Мешканці Ставчанської ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення від керівника пенсійної служби краю

Romaniv5 300x203 - Мешканці Ставчанської ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення від керівника пенсійної служби краюЗ метою поінформованості буковинців з питань пенсійного забезпечення керівництво пенсійної служби області здійснює виїзні прийоми громадян в населених пунктах краю, зокрема, в об’єднаних територіальних громадах. Саме в такому форматі провів прийом мешканців Ставчанської ОТГ начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

На прийом до посадовця звернулось чимало людей передпенсійного та пенсійного віку, яким він надав детальні відповіді на поставлені запитання, підкріплюючи роз’яснення трактуваннями законодавства. Мешканці територіальної громади мали змогу отримати консультації щодо порядку призначення пенсій, алгоритму їх розрахунку, умов зарахування страхового стажу та механізму здійснених цьогоріч пенсійних перерахунків, виготовлення пенсійних посвідчень тощо.

Громадянам працездатного віку Михайло Романів зауважив на залежності розміру пенсії від величини отримуваної впродовж трудової діяльності заробітної плати, з якої сплачено внески, та тривалості страхового стажу. Обґрунтував важливість офіційного працевлаштування та легальних заробітків як запоруки соціального захисту й гідних пенсійних перспектив. Порадив заздалегідь дбати про набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсійного забезпечення, оскільки законодавчі вимоги до його тривалості зросли та щороку продовжують зростати.

Очільник пенсійної служби області також повідомив відвідувачів прийому про зручну можливість відстеження ситуації щодо сплачених внесків і зарахованого стажу на вебпорталі Пенсійного фонду, розповів про широкий спектр інших послуг, які можна отримати у режимі онлайн, не виходячи з дому. Звернув увагу на новозапроваджену модель призначення пенсії «в один дотик», яка передбачає подання власниками електронного цифрового підпису заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді через Особистий кабінет на вебпорталі без потреби особистого відвідання сервісного центру. Пояснив спосіб реєстрації на цьому Інтернет-ресурсі й нагадав, що за виникнення складнощів у питаннях пенсійного забезпечення фахові їх роз’яснення можна отримати через телефон гарячої лінії, Viber та відеозв’язок зі спеціалістами пенсійної служби. 

В рамках виїзного робочого дня Михайло Романів зустрівся з представником Ставчанської ОТГ сільським головою Іваном Тодоровичем та обговорив питання облаштування по завершенні ремонтних робіт у приміщенні Центру надання адміністративних послуг віддаленого робочого місця фахівця Пенсійного фонду відповідно до стандартів.

Довідково: Ставчанська ОТГ функціонує з жовтня минулого року, об’єднавши села Ставчани та Малятинці. З квітня цього року кожної другої середи місяця у Ставчанській ОТГ здійснюється прийом громадян на віддаленому робочому місці. Ці та інші заходи забезпечують доступність послуг пенсійної служби для понад 3 тисяч мешканців об’єднаної громади.

ROmaniv 3 1024x672 - Мешканці Ставчанської ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення від керівника пенсійної служби краю

Romaniv2 1024x576 - Мешканці Ставчанської ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення від керівника пенсійної служби краю

background Layer 1