Пропустити навігацію

Представник Фонду надав роз’яснення питань пенсійного забезпечення громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості

Novosel TSZ 225x300 - Представник Фонду надав роз’яснення питань пенсійного забезпечення громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятостіНачальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк провів семінар з тимчасово незайнятими громадянами передпенсійного віку, які перебувають на обліку в районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Під час зустрічі посадовець поінформував присутніх про порядок призначення різних видів пенсій, закликав заздалегідь подбати про підготовку документів для призначення пенсії, порадив за декілька місяців до досягнення пенсійного віку звернутися до сервісного центру за місцем реєстрації для попередньої правової оцінки документів. Наголосив, що розмір пенсії за віком залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої вираховувались внески до Пенсійного фонду. Наголосив на важливості набуття страхового стажу, зарахування якого відбувається тільки за умови офіційного працевлаштування та обов’язкової сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.

Керівник сервісного центру ознайомив присутніх з електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду України, які допомагають контролювати виконання роботодавцями своїх зобов’язань щодо сплати страхових внесків за найманих працівників, роз’яснив порядок реєстрації на цьому зручному й корисному електронному сервісі. Закликав майбутніх пенсіонерів скористатися послугою пенсія «в один дотик», яка передбачає подання заяви та документів в електронному вигляді із засвідченням їх електронним цифровим підписом.

На завершення зустрічі Анатолій Процюк роздав учасникам семінару інформаційні буклети з пенсійної тематики, поінформував про можливість отримання додаткової інформації за телефоном гарячої лінії та через відеозв’язок зі спеціалістами Фонду.

background Layer 1