Пропустити навігацію

Представниця Фонду ознайомила студентів торговельно-економічного інституту з основами пенсійного забезпечення

DSC04099 1 300x211 - Представниця Фонду ознайомила студентів торговельно-економічного інституту з основами пенсійного забезпеченняНачальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила Троцюк провела навчальний семінар для студентів випускного курсу ЧТЕІ КНТЕУ з метою ознайомлення молодих людей із засадами пенсійного законодавства. 

Представниця Пенсійного Фонду розповіла про порядок призначення пенсій, назвала складові, які враховуються при обчисленні розміру пенсійної виплати, та формулу розрахунку, після чого слухачі на практиці самостійно визначали суми пенсій за заданими прикладами. У зв’язку з тим, що величина пенсійної виплати напряму залежить від розміру заробітної плати і сплачених з неї внесків, пенсійниця порадила молодим людям, які стоять на порозі працевлаштування, неодмінно оформляти трудові відносини офіційно та високо оцінювати свою працю.

Людмила Троцюк акцентувала увагу студентів на визначальній ролі страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжують щороку на рік зростати, отож про його набуття потрібно дбати заздалегідь. Пояснила, що стаж зараховується за умови щомісячної сплати роботодавцем внесків з офіційно задекларованих заробітків найманих працівників та повідомила про зручну можливість перегляду персональних даних щодо сум нарахованих заробітків, сплачених внесків і тривалості зарахованого страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду. Студенти виявили неабияку зацікавленість цим електронним сервісом та послугами, які можна отримати у режимі онлайн. Людмила Троцюк пояснила порядок реєстрації на порталі та ознайомила зі способом пошуку потрібної інформації і послуг. Закликала використовувати електронні технології для оперативного отримання потрібних даних, а також допомагати близьким людям старшого покоління опановувати сучасні сервіси пенсійної служби.

DSC04098 1024x768 - Представниця Фонду ознайомила студентів торговельно-економічного інституту з основами пенсійного забезпечення

background Layer 1