Пропустити навігацію

Мешканці Недобоївської ОТГ отримали фахові консультації з пенсійних питань за місцем проживання

Nedoboyivtsi 261x300 - Мешканці Недобоївської  ОТГ отримали фахові консультації з пенсійних питань за місцем проживанняПровідна спеціалістка  Хотинського відділу обслуговування громадян Вікторія Бойко провела виїзний прийом громадян у Недобоївській ОТГ та зустрілася із приватними підприємцями, які провадять діяльність на території села.

Представниця пенсійної служби поінформувала мешканців об’єднаної громади про умови та порядок реалізації права на пенсійне забезпечення, назвала складові, які впливають на обчислення розміру пенсійних виплат. Особливу увагу звернула на важливість страхового стажу, вимоги до тривалості якого для призначення пенсії зросли та продовжують зростати. Зазначила, що зарахування стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування й сплати внесків з легально задекларованої зарплати у розмірі, не меншому за мінімальний. Закликала громадян працездатного віку завчасно дбати про своє матеріальне забезпечення на старості років, обов’язково оформляючи трудові відносини офіційно та високо оцінюючи свою працю.

 Під час зустрічі з приватними підприємцями Вікторія Бойко наголосила на необхідності чіткого дотримання вимог трудового законодавства, зокрема, щомісячної сплати внесків та забезпечення найманим працівникам гідної оплати праці. Зауважила на важливості набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсійного забезпечення, та нагадала про щорічне зростання вимог до його тривалості. Зазначила, що тільки легальні трудові відносини здатні забезпечити гідні пенсійні перспективи.

  Фахівчиня пенсійної служби проінформувала про переваги отримання актуальної інформації з пенсійних питань на вебпорталі Пенсійного фонду. Пояснила, що застраховані особи мають змогу на цьому електронному сервісі переглядати дані щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу, а ті, хто вийшов на пенсію, – переглядати матеріали своїх пенсійних справ, зокрема, інформацію про всі здійснені нарахування і перерахунки тощо. Ознайомила із процедурою реєстрації на вебпорталі.

background Layer 1