Пропустити навігацію

Жителям Конятинської об’єднаної громади надали роз’яснення щодо змін в пенсійному забезпеченні

Putyla Vyyiznyj Selyatyn 300x202 - Жителям Конятинської об’єднаної громади надали роз’яснення щодо змін в пенсійному забезпеченніЗавідувач Путильського сектору обслуговування громадян Іван Каптарь здійснив виїзний прийом громадян Конятинської об’єднаної територіальної громади.

Під час зустрічі з жителями громади фахівець надав роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення, повідомив про автоматизований перерахунок з 1 квітня пенсій особам, які після призначення пенсій продовжували працювати. Крім того, зауважив на відсутності потреби додаткових звернень з цього приводу до органів Фонду.

Акцентував увагу відвідувачів на зростанні мінімального страхового стажу, необхідного для призначення пенсій. Зауважив, що з 1 січня 2020 року правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття можуть скористатися тільки ті громадяни, які мають не менше 27 років страхового стажу. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років.

Також, під час виїзного прийому Іван Каптарь поспілкувався з працівниками лісництва, поштових відділень, дошкільних навчальних закладів, підприємцями сіл Конятин та Довгопілля. Ознайомив слухачів з можливістю отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном гарячої лінії та  в режимі  відеозв’язку, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1