Пропустити навігацію

Хотинчанам надали консультації з пенсійної тематики в режимі відеозв’язку

Hotyn skajp 300x231 - Хотинчанам надали консультації з пенсійної тематики в режимі відеозв’язкуЗаступник начальника Хотинського відділу  обслуговування громадян Альона Печерова  провела  відеоприйом жителів села Рашків.

Фахівчиня надала роз’яснення щодо порядку призначення пенсії за віком, по інвалідності та за вислугу років. Відповіла на індивідуальні запитання щодо складових пенсійних виплат. Окреслила переваги одержання пенсій через банківські установи. Повідомила про безперебійне та своєчасне фінансування пенсійних виплат. Особам передпенсійного віку рекомендувала завчасно подавати до органів Фонду документи, необхідні для призначення пенсії, з метою проведення їх правової перевірки. Акцентувала на залежності розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та величини заробітної плати, з якої сплачені внески.

Під час спілкування з фізичними особами-підприємцями села зосередила увагу на роз’ясненні важливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та недопущення нелегальної зайнятості. Поінформувала про можливість добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Альона Печерова повідомила про зручні способи отримання інформації на вебпорталі Пенсійного фонду України та пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі.

background Layer 1