Пропустити навігацію

У селі Волиняни на Хотинщині провели День Пенсійного фонду

Hotyn Den PFU 300x173 - У селі Волиняни на Хотинщині провели День Пенсійного фондуЗаступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова в рамках проведення Дня Пенсійного Фонду провела особистий прийом громадян села Волиняни, під час якого надала фахові відповіді на запитання громадян та провела індивідуальні консультації щодо питань пенсійного забезпечення.

Акцентувала увагу, що пенсія залежить від трьох показників: зарплати працівника, стажу та показника середньої заробітної плати по Україні, який застосовується при обчисленні пенсії. Тому актуальним залишається питання легалізації зайнятості. Адже без належного оформлення трудових відносин наймані працівники втрачають право не тільки на отримання соціальних гарантій, передбачених законодавством України, але й на гідну пенсію в майбутньому.

Також під час проведення Дня Пенсійного Фонду Альона Печерова зустрілася з представниками трудових колективів сільської ради, поштового відділення та приватними підприємцями села. Наголосила майбутнім пенсіонерам на можливість добровільної участі у системі  загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а також нагадала про можливість завчасного звернення до сервісного центру для проведення правової оцінки наявних документів для формування макету пенсійної справи.

Зосередила увагу на можливості отримання інформації з пенсійних питань за допомогою відеозв’язку та запропонувала зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, щоб отримувати інформацію зі своєї облікової картки  про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку.

background Layer 1