Пропустити навігацію

На засіданні колегії розглянули питання виконання бюджету за 10 місяців нинішнього року та завдань, покладених на Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

У четвер, 14.11.2019, об 11.00 год., у приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області (вул. Оренбурзька, 7-А), відбулася колегія при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайлові РОМАНІВУ.

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулося засідання колегії при начальнику установи Михайлові Романіву за участі заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Богатирця, голови Ради Федерації роботодавців Чернівецької області Миколи Бузинського,  голови Чернівецької обласної ради профспілок Володимира Шкварковського, представників ветеранських та інших громадських організацій, соціальних партнерів, засобів масової інформації.

Учасники засідання розглянули питання виконання за 10 місяців нинішнього року бюджету та завдань, покладених на Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, визначили завдання на найближчу перспективу.

– Упродовж січня-жовтня 2019 року завдяки проведеній спільно з органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами роботі з наповнення бюджету Фонду майже на третину, порівняно з відповідним періодом минулого року, зросла сума коштів, які надійшли від фізичних осіб-підприємців в рахунок погашення заборгованості з єдиного соціального внеску,  – зазначалось у доповіді. – З початку року до бюджету Пенсійного фонду в області надійшло власних доходів в сумі 2327,7 млн грн, що на 20,6% більше минулорічних надходжень. Ми забезпечуємо своєчасність виплати пенсій та допомог 219,4 тис. громадян, здійснюємо виплати житлових субсидій.

На засіданні колегії обговорили також впровадження єдиних стандартів і сучасних технологій обслуговування громадян, в тому числі із забезпеченням надання послуг на рівні об’єднаних територіальних громад. Сьогодні завдяки налагодженій співпраці між Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області та органами місцевого самоврядування мережа віддалених робочих місць фахівців Фонду охоплює 28 об’єднаних територіальних громад. Триває реалізація Регіональної програми щодо покращення обслуговування населення установами Пенсійного фонду України в Чернівецькій області на 2017-2020 роки.

– Пенсійна служба краю й надалі забезпечуватиме виконання завдань, спрямованих на реалізацію головного завдання, що випливає із соціального призначення Пенсійного фонду України. Сьогоднішній день вимагає реагування на нові виклики, які стоять перед нами на найближчу перспективу, – зазначив Михайло Романів. – Це перехід на електронну систему документообігу, реалізація заходів з ретроконверсії та виконання планових завдань з надходження  коштів до бюджету Фонду.  Керівник Головного управління запевнив, що подальші кроки пенсійної служби області спрямовані на підвищення якості та наближення послуг до населення, впровадження новітніх технологій адміністрування, зміцнення та модернізацію інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління, що, своєю чергою, сприятиме підвищенню рівня довіри населення до органів Пенсійного фонду та органів влади в цілому.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Головного управління Пенсійного фонду в області щодо організації заходів з боржниками по сплаті заборгованості з ЄСВ, наповнення бюджету, інформування громадськості з питань діяльності пенсійної служби краю, визначила подальші шляхи співпраці з представниками органів влади, соціальними партнерами, профспілками та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Фонду.

background Layer 1