Пропустити навігацію

Мешканці Новоселиччини вчились пенсійної грамотності у «Школі майбутнього пенсіонера»

novos tsz 225x300 - Мешканці Новоселиччини вчились пенсійної грамотності у «Школі майбутнього пенсіонера»Заступниця начальника Новоселицького відділу обслуговування громадян Тетяна Савчук провела зустріч у форматі школи майбутнього пенсіонера з громадянами передпенсійного віку, які перебувають на обліку в Новоселицькій районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Представниця Фонду акцентувала увагу на  питанні залежності розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати. Нагадала, що з 1 січня 2020 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складатиме не менше 27 років. Наголосила на необхідності завчасного звернення до управління Фонду з метою проведення попередньої правової експертизи змісту та належного оформлення документів, необхідних для призначення пенсії.

Також акцентувала увагу присутніх на перевагах вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, який забезпечує надання інформативних послуг громадянам та застрахованим особам, рекомендувала відстежувати стан своєї облікової персональної картки, шляхом реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України. Особам передпенсійного віку запропонувала скористатися послугою – пенсія в «один дотик», подавши заяву для оформлення пенсійного забезпечення в режимі онлайн через вебпортал Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua).

Громадян було поінформовано про можливість отримання додаткової інформації за телефоном «гарячої лінії» та через відеозв’язок.

Всім надано кваліфіковані відповіді на поставлені питання та роздано інформаційні буклети з пенсійної тематики.

 

background Layer 1