Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини розповіли людям з інвалідністю про їхні права

storozhynets infv 300x169 - Пенсійники Буковини розповіли людям з інвалідністю про їхні праваДо Міжнародного Дня людей з інвалідністю представники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області організували зустрічі, круглі столи та наради. Головна мета – надати консультації з питань пенсійного забезпечення та розповісти про їхні права на пенсію.

Заступник начальника Сторожинецького відділу обслуговування громадян Андрій Дєєв зустрівся з людьми з інвалідністю. На заході були присутні інші суміжні служби та соціальні партнери.

Під час спілкування були розглянуті питання правового та соціального захисту осіб з інвалідністю, їх працевлаштування. Представник пенсійної служби розповів  про порядок призначення, перерахунку та виплати пенсій по інвалідності, а також щодо подальших шляхів реформування пенсійної системи. Надав роз’яснення  вимог законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування щодо страхового стажу та заробітної плати, що враховується для призначення пенсії. Андрій Дєєв  також наголосив про переваги дистанційного отримання пенсійних послуг, можливість взаємодії з органами Пенсійного фонду України через номери  «гарячих» телефонних ліній Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, через  відеозв’язок.

Начальник Заставнівського відділу обслуговування zastavna 300x200 - Пенсійники Буковини розповіли людям з інвалідністю про їхні правагромадян Віктор Стасюк взяв участь у круглому столі присвяченому відзначенню міжнародного Дня людей з інвалідністю. В ході зустрічі з представниками Заставнівської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів представник Фонду розповів про основні принципи перерахунку пенсії з 1 грудня, умови призначення пенсії по інвалідності, окреслив випадки, які виникають при переході з пенсії по інвалідності на пенсію за віком та надав відповіді на питання, що цікавили учасників заходу.

В Кіцманській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості в рамках Декади kitsman inv 3 300x225 - Пенсійники Буковини розповіли людям з інвалідністю про їхні правазайнятості для учасників АТО/ОСС та людей з інвалідністю відбувся захід, в якому взяла участь спеціаліст Кіцманського відділу обслуговування громадян  Марія Пензій.

Представниця пенсійної служби розповіла присутнім про зміни в пенсійному законодавстві, про необхідний стаж для виходу на пенсію за віком, механізм нарахування пенсій, розкрила переваги легального працевлаштування в Україні, застерегла учасників семінару від шахрайства при працевлаштуванні. Захід був побудований на основі питання-відповіді. І як виявилось, в учасників семінару було дуже багато запитань з пенсійного законодавства. Спеціаліст дала відповідь  на всі запитання присутніх та запропонувала скористатися послугами, що надає сервісний центр, а саме: зареєструватися на сайті Пенсійного фонду, що дасть подальшу можливість отримати консультації з питань застосування норм пенсійного законодавства при призначенні пенсій; надання довідок на вимогу застрахованих осіб про розмір сплачених податків та інше.

background Layer 1