Пропустити навігацію

Хотинчан, які перебувають в пошуку роботи, закликали працевлаштовуватись офіційно

Hot bezrob 300x190 - Хотинчан, які перебувають в пошуку роботи, закликали працевлаштовуватись офіційноЗаступниця начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова взяла участь у семінарі для тимчасово непрацевлаштованих осіб, які перебувають на обліку  в районному центрі зайнятості.

Під час спілкування за круглим столом з мешканцями району, які шукають роботу, пенсійниця надала роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення, розповіла про умови і порядок призначення пенсій різних видів, назвала складові, які справляють визначальний вплив на розрахунок пенсійної виплати. Зауважила на визначальній ролі страхового стажу і повідомила, що неодмінною умовою його зарахування є щомісячна сплата внеску з офіційно задекларованої зарплати у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. З огляду на зростання законодавчих вимог до тривалості стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, наголосила на доцільності завчасного його набуття під час трудової діяльності. Рекомендувала не приставати на пропозиції роботодавців-тіньовиків, адже робота без офіційного оформлення трудових відносин та її оплата «у конверті» позбавляють соціального захисту з належними виплатами і гідного пенсійного забезпечення в майбутньому.

Альона Печерова поінформувала присутніх про зручну можливість перегляду інформації щодо величини нарахованої зарплати, сплачених внесків і тривалості зарахованого стажу в Особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду. Розповіла про широкий спектр інших послуг, які надає цей електронний сервіс, пояснила спосіб реєстрації та пошуку потрібної інформації, закликала долучатися до числа користувачів вебпорталу та роздала інформаційні буклети про залежність рівня пенсійного забезпечення від величини офіційного заробітку і сплати страхових внесків. Побажала підопічним центру зайнятості зробити правильний вибір, здатний забезпечити соціальні гарантії сьогодні та справедливе пенсійне забезпечення в майбутньому.

background Layer 1