Пропустити навігацію

Працівники медичної сфери отримали фахові роз’яснення порядку призначення пенсійного забезпечення

Novosel likarnya - Працівники медичної сфери отримали фахові роз’яснення порядку призначення пенсійного забезпеченняЗ метою ознайомлення представників різних сфер діяльності із законодавчими засадами пенсійного забезпечення начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк зустрівся з колективом медиків Новоселицької районної лікарні.

Представник Фонду поінформував працівників лікувальної установи про умови та порядок призначення пенсій за віком, за вислугу років та на пільгових умовах. Назвав головні чинники, які впливають на розрахунок пенсійної виплати, акцентуючи увагу на поетапних змінах тривалості загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії. Повідомив, що працівникам, які досягли пенсійного віку і продовжують працювати на посадах, що дають право на пенсію за вислугу років, мають відповідну кількість років страхового стажу (чоловіки – 35 років, жінки – 30), при призначенні пенсії за віком виплачується грошова допомога у розмірі десяти місячних пенсій станом на день її призначення.

Анатолій Процюк також роз’яснив порядок проведеного з 1 грудня перерахунку пенсій у зв’язку зі зростанням соціальних стандартів та розповів про переваги отримання пенсій через вкладні рахунки банків.

Керівник сервісного центру також ознайомив колектив лікувальної установи зі зручною можливістю відстеження персональних даних з реєстру застрахованих осіб щодо сум нарахованої зарплати і сплачених внесків, тривалості накопиченого страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України, назвав перелік інших послуг, які можна отримати на цьому електронному ресурсі у режимі онлайн.

Пояснив спосіб реєстрації на вебпорталі та закликав долучатися до числа його користувачів, щоб мати змогу оперативно отримувати потрібну інформацію чи послуги, роздав буклети з роз’ясненнями найважливіших питань пенсійного забезпечення. На завершення зустрічі нагадав про можливість отримання індивідуальних роз’яснень за телефоном гарячої лінії й через відеозв’язок зі спеціалістами пенсійної служби.

Novos likarnya2 - Працівники медичної сфери отримали фахові роз’яснення порядку призначення пенсійного забезпечення

background Layer 1