Пропустити навігацію

Дистанційні консультації – зручний спосіб отримання корисної інформації за мінімальних часових витрат

Pecherova videozv yazok - Дистанційні консультації – зручний спосіб отримання корисної інформації за мінімальних часових витратЗаступниця начальника Хотинського відділу  обслуговування громадян Альона Печерова дистанційно, за допомогою відеозв’язку, надала роз’яснення питань пенсійного забезпечення мешканцям села Волиняни.

В ході спілкування з відвідувачами відеоприйому фахівчиня пенсійної служби надала детальні відповіді на індивідуальні запитання щодо порядку нарахування й перерахунку пенсійних виплат, назвала основні показники, які впливають на формування їх розміру. Зазначила, що право на пенсійне забезпечення залежить від тривалості страхового стажу, зарахування якого відбувається лише за умови щомісячної сплати внесків з офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за мінімальний. Порадила заздалегідь дбати про набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, оскільки законодавчі вимоги до його тривалості зросли та щороку продовжують зростати.

Пенсійниця також ознайомила громадян з можливостями електронних послуг пенсійної служби, пояснила порядок реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду та спосіб пошуку потрібних даних.  Розповіла про нову модель звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви та сканованих копій документів. Зазначила, що цим зручним способом оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного підпису.

Під час спілкування з громадянами, які провадять підприємницьку діяльність на території села, акцентувала увагу на роз’ясненні важливості дотримання мінімальних гарантій з оплати праці та недопущення нелегальної зайнятості. Зазначила, що використання найманої праці без укладання трудових угод та тіньові заробітки, приховані від держави «у конвертах», позбавляють працівників можливостей захисту своїх прав та упевненості як в сьогоднішньому, так і в завтрашньому дні. Окрім того, зауважила Альона Печерова, така ситуація має негативний вплив на стан наповнення бюджету, який здійснює фінансування пенсій, а отже, створює ризик порушення стабільності щомісячних виплат людям старшого покоління.

Представниця Фонду також поінформувала підприємців і найманих працівників про зручну можливість відстеження персональних даних щодо нарахованої зарплати, суми сплачених внесків і зарахованого стажу на вебпорталі Пенсійного фонду, повідомила про багато інших послуг, які надає цей зручний онлайн-сервіс, пояснила спосіб реєстрації та закликала користуватись електронними сервісами, які дають можливість отримати потрібну інформацію за мінімальних часових витрат.

background Layer 1