Пропустити навігацію

Представниця Фонду надала дистанційні консультації мешканцям села Білоусівка

YAkub - Представниця Фонду надала дистанційні консультації мешканцям села БілоусівкаЗавідувачка Новодністровського сектору обслуговування громадян Наталя Якубовська надала консультації з питань пенсійного забезпечення мешканцям села Білоусівка за допомогою засобів відеозв’язку.

Пенсійниця відповіла на запитання відвідувачів дистанційного прийому щодо порядку проведеного з 1 грудня перерахунку пенсійних виплат, пояснила механізм призначення пенсій різних видів та окреслила коло чинників, які справляють вплив на обчислення розміру пенсійної виплати, серед яких величина офіційно нарахованого заробітку, сума сплачених страхових внесків та тривалість страхового стажу. Наголосила на офіційному оформленні трудових відносин та своєчасній сплаті страхових внесків як обов’язкових умовах зарахування страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Зазначила, що про пенсію потрібно дбати заздалегідь, обираючи роботу з офіційним оформленням трудових відносин та високою зарплатою, адже за мінімальних заробітків та внесків розмір пенсійної виплати не перевищуватиме мінімального. 

Представниця Фонду також ознайомила співрозмовників з сучасними послугами пенсійної служби електронного формату, які надає вебпортал Пенсійного фонду України. Особливу увагу звернула на функціонування нового сервісу звернення за пенсією «в один дотик», яка завдяки електронному формату подання заяви та сканкопій документів дає змогу значно заощадити час. Пояснивши спосіб реєстрації на вебпорталі, Наталя Якубовська закликала долучатися до числа його користувачів для оперативного отримання інформації і послуг з пенсійного забезпечення. За виникнення потреби в додаткових консультаціях порадила звертатись до фахівців пенсійної служби за телефоном гарячої лінії й через відеозв’язок.

  

background Layer 1