Пропустити навігацію

Мешканці Клішковецької ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення за місцем проживання

Klishkivtsi OTG 225x300 - Мешканці Клішковецької  ОТГ отримали роз’яснення питань пенсійного забезпечення за місцем проживанняПровідна спеціалістка  Хотинського відділу обслуговування громадян Вікторія Бойко  провела  прийом для мешканців Клішковецької ОТГ та зустрілася із приватними підприємцями, які провадять діяльність на території села.

В ході спілкування з відвідувачами фахівчиня пенсійної служби надала детальні відповіді на індивідуальні запитання щодо порядку нарахування й перерахунку пенсійних виплат, назвала основні показники, які впливають на формування їх розміру. Зазначила, що право на пенсійне забезпечення залежить від тривалості страхового стажу, зарахування якого відбувається лише за умови щомісячної сплати внесків з офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за мінімальний. Громадянам працездатного віку порадила заздалегідь дбати про набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, оскільки законодавчі вимоги до його тривалості зросли та щороку продовжують зростати. Пенсіонерам надала детальні роз’яснення щодо проведеного цього місяця перерахунку пенсій і повідомила про наступний етап підвищення, який відбудеться одразу після Нового року.

Вікторія Бойко  ознайомила клішківчан з широкими можливостями електронних послуг пенсійної служби, пояснила порядок реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду та спосіб пошуку потрібних даних.  Розповіла про нову модель звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви та сканованих копій документів без потреби особистого звернення до органу Фонду. Зазначила, що цим зручним способом оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного цифрового підпису.

Під час зустрічей з представниками малого і середнього бізнесу Вікторія Бойко наголосила на необхідності дотримання вимог трудового законодавства з оплати праці й забезпечення гідних заробітків працівникам, а також своєчасної сплати внесків, що є неодмінними умовами для зарахування страхового стажу. Також зауважила, що несплата внесків спричиняє скорочення надходжень до бюджету Фонду, кошти  якого спрямовуються на здійснення пенсійних виплат.

Пенсійниця закликала підприємців до усвідомлення відповідальності за стабільне сьогодення і гідне пенсійне майбутнє найманих працівників. Працівникам порадила не погоджуватися на приховані «в конвертах» заробітки, розповіла про негативні наслідки нелегальної оплати праці. Поінформувала про зручну можливість контролю за сплатою роботодавцем внесків та зарахуванням стажу в Особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду, розповіла про широкий спектр інших корисних послуг цього електронного ресурсу та закликала долучатись до числа його користувачів. Роздала інформаційні буклети з інструкційними матеріалами щодо реєстрації на порталі й залежності рівня пенсійного забезпечення від величини офіційно задекларованих заробітків, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу.

 

 

background Layer 1