Пропустити навігацію

Путильчан закликали працювати легально, щоб забезпечити собі добру

Kaptar flesh rynok 225x300 - Путильчан закликали працювати легально, щоб забезпечити собі добруЗ метою роз’яснення мешканцям району важливості легального працевлаштування і оплати праці фахівці Путильського сектору обслуговування громадян зорганізували у районному центрі флешмоб на тему: «Зарплата в конверті – втрачена пенсія».

Демонструючи плакати з гаслами про важливість офіційного працевлаштування і негативні наслідки тіньових заробітків, учасники заходу закликали путильчан не погоджуватися на пропозиції нелегальної зайнятості й оплати праці, щоб не позбавляти себе соціального захисту під час трудової діяльності та гідного матеріального забезпечення на старості літ. Пояснили, що право на гідну пенсію має той, хто отримував належного розміру легальну зарплату, має достатній страховий стаж і сплачені внески  у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Звертаючись до роботодавців, закликали бути відповідальними за найманих працівників, забезпечувати їм право на  соціальний захист і гідні пенсії в майбутньому.

Привертаючи увагу громадян до актуальних питань трудових відносин і пенсійного забезпечення, пенсійники разом з учнівською молоддю роздали учасникам акції та перехожим інформаційні буклети про переваги офіційного працевлаштування та порталу електронних послуг Пенсійного фонду, а також з роз’ясненням інших важливих питань пенсійного забезпечення.

 

background Layer 1