Пропустити навігацію

Представниця Фонду закликала працівників центру зайнятості роз’яснювати громадянам важливість офіційного працевлаштування

Gertsa TSZ 236x300 - Представниця Фонду закликала працівників центру зайнятості роз’яснювати громадянам важливість офіційного працевлаштуванняСпеціалістка Герцаївського сектору обслуговування громадян Оксана Каланча поінформувала колектив районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості про засади й нововведення пенсійного законодавства та обговорила з працівниками установи актуальні питання пенсійного забезпечення.

Представниця Пенсійного фонду детально роз’яснила працівникам установи умови призначення та порядок нарахування пенсій різних видів, назвала головні чинники, від яких залежить їх розмір, а це  величина заробітку, сума сплачених страхових внесків та тривалість страхового стажу. Наголосивши на останньому з них, зауважила на необхідності роз’яснення громадянам важливості набуття страхового  стажу, який зараховується лише за умови офіційного оформлення трудових відносин і щомісячної сплати внесків у розмірі, не меншому за мінімальний. Відзначила доцільність надання мешканцям району, які перебувають у центрі зайнятості на обліку, детальних роз’яснень негативних наслідків тіньової зайнятості та необхідності легального працевлаштування як запоруки отримання гарантованого державою соціального захисту і справедливого пенсійного забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. 

 Оксана Каланча також розповіла про зручну можливість відстеження інформації про сплату роботодавцем внесків та про зарахування періодів роботи до страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду, пояснила спосіб реєстрації й пошуку потрібної інформації і послуг. Повідомивши про постійне розширення спектру електронних сервісів, закликала до активного використання й популяризації серед населення цього зручного Інтернет-ресурсу для оперативного отримання потрібної інформації з соціального і пенсійного забезпечення.

background Layer 1