Пропустити навігацію

Освітяни Новоселиччини отримали фахові роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення

Novosel medkoledzh 225x300 - Освітяни Новоселиччини отримали фахові роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпеченняЗ метою розширення меж обізнаності представників різних галузей діяльності в питаннях пенсійного забезпечення буковинські пенсійники проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи для трудових колективів організацій,  установ, підприємств, навчальних закладів.

Про засади й новації пенсійного законодавства, порядок призначення пенсійного забезпечення поінформував викладацький колектив Новоселицького медичного коледжу начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк.

Представник Фонду акцентував увагу педагогів на важливості набуття страхового стажу, законодавчі вимоги до тривалості якого для виходу на пенсію зросли й продовжують щороку на рік зростати, розповів про умови зарахування періодів діяльності до стажу та порадив дбати про пенсійне майбутнє заздалегідь. Повідомив про  порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам та умови призначення пенсій за вислугу років,  нагадав про обов’язок пенсіонерів вчасно інформувати працівників Фонду про працевлаштування чи звільнення з роботи, щоб уникнути переплат пенсій та необхідності повернення зайвих сум.

Посадовець також ознайомив педагогічних працівників з широкими можливостями електронних послуг пенсійної служби, пояснив порядок реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду та спосіб пошуку потрібних даних.  Розповів про нову модель звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви та сканованих копій документів без потреби особистого звернення з цією метою до органу Фонду. Зазначив, що цим зручним способом оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного цифрового підпису, при цьому повідомив, що звичний порядок звернення за пенсією через особисте відвідання сервісного центру продовжує діяти. Закликав користуватись сучасними сервісами пенсійної служби, роздав буклети з роз’ясненнями найважливіших питань пенсійного забезпечення, а також порадив передплатити газету «Пенсійний кур’єр», щоб завжди бути в курсі останніх новин законодавства й актуальних питань пенсійного забезпечення. Роздавши свіжі примірники цього цікавого друкованого видання, запевнив присутніх у тому, що і вони, і члени їхніх родин обов’язково знайдуть в газеті кожен для себе чимало корисної інформації.

background Layer 1