Пропустити навігацію

Фахівчиня Пенсійного Фонду надала роз’яснення мешканцям села Ставчани у режимі відеозв’язку

Hotyn Skajp 243x300 - Фахівчиня Пенсійного Фонду надала роз’яснення мешканцям села Ставчани у режимі відеозв’язкуЗаступниця начальника Хотинського відділу  обслуговування громадян Альона Печерова  надала дистанційні консультації з питань пенсійного забезпечення мешканцям села Ставчани в режимі відеозв’язку.

Представниця Пенсійного фонду надала відвідувачам дистанційного прийому детальні роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій, назвала головні чинники, від яких залежить обчислення їх розміру.  Акцентувала увагу на визначальній ролі страхового стажу, повідомила про його тривалість, необхідну для реалізації особами пенсійного віку права на пенсійне забезпечення. У зв’язку зі збільшенням вимог до цього критерію зауважила на необхідності завчасного набуття страхового стажу упродовж трудової діяльності. Наголосила на тому, що зарахування стажу відбувається винятково за умов офіційного працевлаштування і своєчасної сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за мінімальний. Поінформувала про зручну можливість перегляду даних з нарахування зарплати, сплати внесків та зарахування стажу в Особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду та пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі.

Альона Печерова надала детальні відповіді на індивідуальні запитання громадян, які стосувалися перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам, зарахування до страхового стажу періодів роботи за договорами цивільно-правового характеру тощо. За виникнення потреби в додаткових консультаціях порадила звертатися до фахівців Фонду за телефоном гарячої лінії та через відеозв’язок.

background Layer 1