Пропустити навігацію

Мешканці Тереблеченської ОТГ отримали консультації з пенсійних питань за місцем проживання

kretsu terebleche 300x169 - Мешканці Тереблеченської ОТГ отримали консультації з пенсійних питань за місцем проживанняВ рамках роботи з наближення пенсійних послуг до населення начальник Глибоцького відділу обслуговування громадян Іван Крецу здійснив виїзний прийом громадян на віддаленому робочому місці у Тереблеченській ОТГ.

Керівник сервісного центру надав мешканцям об’єднаної територіальної громади роз’яснення найважливіших питань пенсійного забезпечення, зокрема, розповів про порядок призначення пенсій різних видів, назвав  складові, які справляють визначальний вплив на обчислення їх розміру. Особливу увагу звернув на тривалість страхового стажу, необхідну для реалізації права на пенсійне забезпечення, та зазначив, що зарахування стажу відбувається за обов’язкової умови щомісячної сплати внесків з офіційно задекларованих заробітків. З огляду на залежність пенсійного забезпечення від страхового стажу рекомендував громадянам працездатного віку заздалегідь дбати про його набуття, обираючи чесних роботодавців, свідомих відповідальності за своїх працівників та здатних гідно оплачувати їхню працю.

Іван Крецу детально відповів на індивідуальні запитання громадян, які стосувалися перерахунків пенсій, проведених у грудні 2019 та очікуваних у січні нового року, порядку виплати пенсії за довіреністю й перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, виготовлення електронних пенсійних посвідчень. Нагадав про зручні способи дистанційного отримання консультацій з пенсійних питань за телефоном гарячої лінії й через відеозв’язок зі спеціалістами пенсійної служби, закликав активно користуватись електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду, які дають змогу вирішити більшість питань пенсійного забезпечення у режимі онлайн.

background Layer 1