Пропустити навігацію

Мешканці Волоківської ОТГ отримали фахові консультації з питань пенсійного забезпечення

81188889 1027663147572477 5773301846806364160 n 300x225 - Мешканці Волоківської ОТГ отримали фахові консультації з питань пенсійного забезпеченняНачальник Глибоцького відділу обслуговування громадян Іван Крецу провів виїзний прийом для мешканців Волоківської об’єднаної територіальної громади.

Представник Фонду поінформував громадян про засади пенсійного законодавства, роз’яснив порядок пенсійного забезпечення. Назвав складові, які впливають на обчислення розміру пенсійних виплат, наголосивши на важливості страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжують щороку на рік зростати. Зазначив, що зарахування стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування й сплати внесків з легально задекларованої зарплати у розмірі, не меншому за мінімальний. Порекомендував громадянам працездатного віку завчасно дбати про майбутнє пенсійне забезпечення, обов’язково оформляючи трудові відносини офіційно та високо оцінюючи свою працю. Роботодавцям нагадав про відповідальність перед найманими працівниками за їхній добробут на старості літ, закликав справедливо оплачувати працю підлеглих та дотримуватись вимог трудового законодавства.

Принагідно Іван Крецу розповів про переваги сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, які відкривають широкі можливості  оперативного отримання актуальної інформації. Зокрема, зауважив, що зареєстровані користувачі вебпорталу Пенсійного фонду мають змогу відстежувати персональні дані щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу, а ті, хто вийшов на пенсію, – переглядати матеріали своїх пенсійних справ, бачити всі здійснені нарахування і перерахунки тощо. Повідомив про можливість замовляти та виготовляти в онлайн-режимі довідки з  підтвердженням QR-кодом та назвав перелік документів, які в такий спосіб можна отримати.  Ознайомив громадян  з новою послугою звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви про призначення пенсії та сканованих копій документів без потреби особистого звернення до органу Фонду. Зазначив, що цією зручною моделлю оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного кваліфікованого підпису, та повідомив, що звичний порядок звернення за пенсією через особисте відвідання сервісного центру продовжує діяти. Закликав мешканців громади  опановувати сучасні технології, які значно спрощують процес отримання широкого спектру інформації та послуг з найважливіших питань пенсійного забезпечення.

 

background Layer 1