Пропустити навігацію

Підприємцям області роз’яснюють важливість легальної оплати праці для забезпечення гідного пенсійного майбутнього

Gertsa PP 300x225 - Підприємцям області роз’яснюють важливість легальної оплати праці для забезпечення гідного пенсійного майбутньогоЗ огляду на актуальність проблеми легалізації зайнятості завідувачка Герцаївського сектору обслуговування громадян Лариса Капра провела інформаційно-роз’яснювальні бесіди з приватними підприємцями, які провадять діяльність на території району.

Представниця Пенсійного фонду наголосила на важливості дотримання вимог трудового законодавства з оплати праці як запоруки соціальної захищеності та гідних пенсійних перспектив. Пяснила, що для реалізації права на пенсійне забезпечення необхідно накопичити тривалий страховий стаж, а зарахування до нього періодів діяльності відбувається винятково за умови щомісячної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Розповівши про негативні наслідки нелегальної оплати праці, Лариса Капра закликала найманих працівників не погоджуватися на тіньові заробітки, щоб не позбавляти себе гарантованих державою прав та справедливого матеріального забезпечення на старості літ. Принагідно поінформувала про зручну можливість контролю за сплатою роботодавцем внесків та перегляду персональних даних щодо зарахування страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду. Ознайомила з широким спектром послуг цього електронного сервісу та способом реєстрації, закликала долучатися до числа його користувачів, щоб постійно бути в курсі актуальних питань соціального й пенсійного забезпечення. Роботодавцям наголосила на необхідності усвідомлення відповідальності за сьогоднішній і майбутній добробут найманих працівників та нагадала про фінансові санкції за порушення закону про оплату праці, які значно перевищують очікувані нечесними бізнесменами заощадження за рахунок обману держави і людей. Зазначила, що справжнього фінансового успіху здатні досягти лише ті керівники, які будують свою діяльність на засадах ділової порядності, та роздала інформаційні матеріали з роз’ясненням залежності пенсійного забезпечення від сплати страхових внесків.

 

Роз’яснення необхідності дотримання норм трудовогоPecherova pidpryyemtsi 300x225 - Підприємцям області роз’яснюють важливість легальної оплати праці для забезпечення гідного пенсійного майбутнього законодавства підприємцям Хотинщини надали провідні спеціалісти районного відділу обслуговування громадян Тетяна Хапченко та Василь Голодняк.

Фахівці сервісного центру поінформували представників малого та середнього бізнесу про умови та порядок пенсійного забезпечення, назвали складові, від яких залежить розмір пенсії, акцентуючи увагу на важливості набуття страхового стажу. З огляду на зростання законодавчих вимог до його тривалості, необхідної для реалізації права на пенсійне забезпечення, порадили дбати про набуття стажу заздалегідь. Зауважили, що за мінімального розміру заробітної плати та сплати мінімальних внесків розмір пенсійної виплати теж не перевищуватиме мінімуму та закликали працедавців усвідомлювати відповідальність за найманих працівників, гідно оплачуючи їхню працю. Наголосили, що провадити діяльність необхідно таким чином, щоб не допускати заборгованості зі сплати  єдиного соціального внеску, яка стоїть на заваді зарахуванню періодів роботи до страхового стажу як найманим працівникам, так і самим роботодавцям. Найманим працівникам роз’яснили негативні наслідки тіньової зайнятості та прихованих від держави «у конвертах» заробітків і порадили не погоджуватися на мізерну та нелегальну оплату праці.

Принагідно пенсійники ознайомили фізичних осіб-підприємців та найманих працівників зі зручною можливістю отримання корисної інформації з соціального та пенсійного забезпечення на вебпорталі Пенсійного фонду України. Пояснивши порядок реєстрації на цьому електронному сервісі, закликали долучатись до числа його користувачів для оперативного отримання інформації з пенсійного забезпечення і здійснення самостійного контролю за дотриманням роботодавцем вимог трудового законодавства з оплати праці.

 

background Layer 1