Пропустити навігацію

Працівники комунального підприємства отримали фахові роз’яснення питань пенсійного забезпечення

Maryyan 300x224 - Працівники комунального підприємства отримали фахові роз’яснення питань пенсійного забезпеченняПровідний спеціаліст відділу адміністрування інформаційних систем  Мариян Скрипа надав роз’яснення питань пенсійного забезпечення трудовому колективу Герцаївського виробничого управління житлово-комунального господарства.

Фахівець пенсійної служби поінформував працівників установи про залежність розміру майбутніх  пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Зазначив, що зарахування стажу, вимоги до тривалості якого для призначення пенсії щороку зростають, відбувається за обов’язкової умови своєчасної сплати внесків з офіційно задекларованих заробітків. Розповів про негативні наслідки тіньової зайнятості та зарплат «у конвертах», закликав дбати про стабільність сьогоднішнього дня і матеріальний добробут на старості літ заздалегідь.

Мариян Скрипа також ознайомив комунальників зі зручним способом відстеження ситуації щодо сплачених внесків і зарахованого страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду, повідомив про широкий спектр інших зручних та корисних послуг цього електронного сервісу та закликав до активного його використання. Пояснивши та продемонструвавши на практиці способи реєстрації й пошуку потрібної інформації на вебпорталі, роздав інформаційні буклети і нагадав про можливість дистанційного отримання консультацій з пенсійних питань за телефоном гарячої лінії та відеозв’язок.

 

background Layer 1