Пропустити навігацію

Підприємців Кельменеччини закликали заздалегідь дбати про пенсійне майбутнє

Kelmentsi PP 225x300 - Підприємців Кельменеччини закликали заздалегідь дбати про пенсійне майбутнєЗ огляду на важливість проблеми легалізації зайнятості та активної інформаційної роботи з цього питання серед населення начальниця  Кельменецького відділу обслуговування громадян   Оксана КОРОГОДА провела роз’яснювальні бесіди з місцевими підприємцями.

Спілкуючись з представниками малого і середнього бізнесу, які провадять торговельну діяльність на території районного ринку, пенсійниця

акцентувала увагу на необхідності набуття тривалої кількості років страхового стажу для реалізації права на пенсійне забезпечення. Пояснила, що цей критерій разом з величиною нарахованих заробітків і сум сплачених внесків є визначальними при обчисленні  розміру пенсійної виплати. Зазначила, що зарахування стажу відбувається винятково за умови офіційного оформлених трудових відносин та щомісячної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Закликала найманих працівників не погоджуватися на пропозиції тіньової зайнятості й оплати праці, щоб не позбавляти себе гідних пенсійних перспектив, а роботодавців – бути відповідальними перед людьми, які у них працюють, забезпечувати їм справедливі заробітки та пам’ятати, що запорукою доброї репутації й успішної діяльності є, передусім, чесність та  ділова порядність.

Оксана Корогода також поінформувала підприємців та їхніх працівників про електронні послуги пенсійної служби, розповіла про можливість перегляду даних щодо величини нарахованого заробітку, суми сплачених внесків і тривалості зарахованого стажу в Особистому кабінеті на вебпорталі Фонду, пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі, закликала долучатись до числа його користувачів, щоб завжди мати доступ до потрібної інформації, та роздала інформаційні буклети про залежність страхового стажу від сплати єдиного соціального внеску.

 

background Layer 1