Пропустити навігацію

Мешканцям Вижниччини надали відеоконсультації

IMG 1145 300x225 - Мешканцям Вижниччини надали відеоконсультаціїЗаступниця  начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Мала провела відеоприйом мешканців Вашківецької ОТГ, Вижницького району.

Представниця Фонду надала детальні фахові відповіді на запитання відвідувачів відеоприйому, роз’яснила засади пенсійного забезпечення та порядок призначення пенсійних виплат. Перелічила складові, які визначальним чином впливають на формування розміру майбутньої пенсії: сума сплачених внесків та тривалість страхового стажу.

Особам передпенсійного віку Наталія Мала  порекомендувала завчасно звертатись до сервісних центрів та назвала перелік необхідних для призначення пенсії документів.

Представниця Фонду також ознайомила осіб, які вийшли на відеозв’язок, з широким спектром можливостей електронних послуг пенсійної служби, пояснила порядок реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду й налаштування послуги СМС-інформування, розповіла про зручну можливість щомісячно переглядати особисті дані з системи персоніфікованого обліку щодо нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого стажу, робити попереднє замовлення паперових документів, здійснити запис на прийом тощо. При цьому зауважила, що особливо цікавим електронний портал є для пенсіонерів, адже завдяки цьому сервісу вони можуть переглянути дані з власної пенсійної справи, ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати пенсії, й заповнити їх, користуючись наданими інструкціями. Назвавши переваги онайн-обслуговування, закликала користуватись сучасними сервісами для оперативного отримання корисної інформації з пенсійного забезпечення.

 

 

background Layer 1