Пропустити навігацію

Представник Фонду надав консультації з питань пенсійного забезпечення мешканцям Селятинської об’єднаної територіальної громади

Vyyiznyj Selyatyn 300x139 - Представник Фонду надав консультації з питань пенсійного забезпечення мешканцям  Селятинської об’єднаної територіальної громадиДля роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення мешканцям Селятинської об’єднаної територіальної громади завідувач Путильського сектору обслуговування громадян Іван Каптарь здійснив виїзний прийом за місцем їхнього проживання.

Представник Фонду акцентував увагу громадян на залежності майбутньої пенсії від розміру офіційної заробітної плати і тривалості страхового стажу, наголосив на важливості легальної зайнятості та розповів про негативні наслідки  неофіційного працевлаштування для соціального та майбутнього пенсійного забезпечення працюючих. Іван Каптарь також повідомив про зростання мінімального страхового стажу, необхідного для призначення пенсій. Зауважив, що з 1 січня 2020 року оформити пенсію за віком після досягнення 60-ліття можуть тільки ті громадяни, які мають не менше 27 років страхового стажу, а надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років. Наголосив, що зарахування стажу відбувається за умови обов’язкової сплати страхових чи єдиного внесків з офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний, який з першого січня  нинішнього року становить 1039,06 грн.

Представник Пенсійного фонду також зауважив на доцільності завчасного подання особами  передпенсійного віку документів, необхідних для призначення пенсії, для здійснення їх правової експертизи та формування макета пенсійної справи. Повідомив про нову модель звернення за призначенням пенсії у режимі онлайн через вебпортал Пенсійного фонду шляхом подання заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді, зауважив на зручності нового сервісу, який завдяки відсутності потреби особистого відвідання сервісного центру дозволяє значно заощадити час. 

Спілкуючись з педагогами Селятинської та Плосківської ЗОШ, працівниками лісництв,  поштових відділень, дошкільних навчальних закладів, підприємцями, Іван Каптарь розповів про зручні можливості дистанційного отримання консультацій за телефоном гарячої лінії, у режимі відеозв’язку й на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, роздав інформаційні буклети з роз’ясненням найважливіших питань пенсійного забезпечення.

 

 

background Layer 1