Пропустити навігацію

Мешканці Клішковецької ОТГ отримали корисну інформацію з пенсійного забезпечення за місцем проживання

Klishkivtsi 300x251 - Мешканці Клішковецької ОТГ отримали корисну інформацію з пенсійного забезпечення за місцем проживанняПровідна спеціалістка  Хотинського відділу обслуговування громадян Вікторія Бойко провела  виїзний прийом для мешканців Клішковецької  ОТГ та зустрілася з колективом сільської ради.

Представниця пенсійної служби поінформувала мешканців об’єднаної громади про умови та порядок реалізації права на пенсійне забезпечення, назвала складові, які впливають на обчислення розміру пенсійних виплат. Особливу увагу звернула на важливість страхового стажу, вимоги до тривалості якого для призначення пенсії зросли та продовжують зростати. Зазначила, що зарахування стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування й сплати внесків з легально задекларованої зарплати у розмірі, не меншому за мінімальний. Закликала громадян працездатного віку завчасно дбати про своє матеріальне забезпечення на старості років, обов’язково оформляючи трудові відносини офіційно та високо оцінюючи свою працю.

 Під час зустрічі з колективом сільської ради Вікторія Бойко акцентувала увагу на важливості питання легалізації зайнятості та доцільності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо роз’яснення негативних наслідків роботи без офіційного оформлення та зарплат «у конвертах». Обговорила шляхи взаємодії у справі покращення умов з надання послуг мешканцям громади та висловила сподівання на ефективну співпрацю.

Фахівчиня пенсійної служби також ознайомила представників місцевої адміністрації з перевагами сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, які відкривають широкі можливості  оперативного отримання актуальної інформації. Повідомила, що зареєстровані користувачі вебпорталу Пенсійного фонду мають змогу відстежувати персональні дані щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу, а ті, хто вийшов на пенсію, – переглядати матеріали своїх пенсійних справ, бачити всі здійснені нарахування і перерахунки тощо. Поінформувала про нову послугу звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви про призначення пенсії та сканованих копій документів без потреби особистого звернення до органу Фонду. Зазначила, що цією зручною моделлю оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного кваліфікованого підпису. Закликала активно використовувати сучасні технології, які значно спрощують процес отримання широкого спектру інформації та послуг з найважливіших питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1