Пропустити навігацію

Роз’яснення для працівників медичної сфери

Novosel FAP 225x300 - Роз’яснення для працівників медичної сфериНачальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк надав роз’яснення питань пенсійного забезпечення колективу медиків Ванчиковецького фельдшерсько-акушерського пункту.

Представник Пенсійного фонду поінформував про порядок призначення пенсії працівникам медичної галузі, назвав складові, які справляють вплив на обчислення розміру пенсійної виплати, відзначив залежність розміру пенсійного забезпечення від тривалості страхового стажу та розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Зауважив, що зарахування стажу, вимоги до тривалості якого для призначення пенсії щороку зростають, відбувається за умови своєчасної сплати внесків з офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за мінімальний. Повідомив, що з 1 січня  2020 року мінімальний розмір єдиного внеску для зарахування повного місяця роботи до страхового стажу становить 1039,06 грн., а необхідна тривалість стажу для виходу на пенсію за віком – 27 років. Наголосив на необхідності завчасного звернення до відділу обслуговування громадян з метою проведення попередньої правової експертизи змісту та належного оформлення документів, необхідних для призначення пенсії.

Анатолій Процюк також ознайомив працівників ФАПу зі зручним способом відстеження ситуації щодо сплачених внесків і зарахованого страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду, повідомив про широкий спектр інших зручних та корисних послуг цього електронного сервісу,  закликав до активного його використання та роздав інформаційні буклети.

background Layer 1