Пропустити навігацію

Представник пенсійної служби надав консультації мешканцям Чагорської територіальної громади за місцем проживання

IMG 1226 300x225 - Представник пенсійної служби надав консультації мешканцям Чагорської територіальної громади за місцем проживанняНачальник Глибоцького відділу обслуговування громадян Іван Крецу провів виїзний прийом для мешканців Чагорської об’єднаної територіальної громади.

Представник Фонду надав детальні відповіді на індивідуальні запитання відвідувачів, розповів про умови та порядок реалізації права на пенсійне забезпечення. Назвав складові, які впливають на обчислення розміру пенсійних виплат, закликав громадян працездатного віку завчасно дбати про майбутнє пенсійне забезпечення, обов’язково оформляючи трудові відносини офіційно та високо оцінюючи свою працю.

Іван Крецу розповів пропереваги сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, які відкривають широкі можливості  оперативного отримання актуальної інформації. Зокрема, зауважив, що зареєстровані користувачі вебпорталу Пенсійного фонду мають змогу відстежувати персональні дані щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу, а ті, хто вийшов на пенсію, – переглядати матеріали своїх пенсійних справ, бачити всі здійснені нарахування і перерахунки IMG 1225 225x300 - Представник пенсійної служби надав консультації мешканцям Чагорської територіальної громади за місцем проживаннятощо. Повідомив про можливість замовляти та виготовляти в онлайн-режимі довідки з  підтвердженням QR-кодом та назвав перелік документів, які в такий спосіб можна отримати.  Ознайомив громадян із новозапровадженою послугою звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви про призначення пенсії та сканованих копій документів без потреби особистого звернення до органу Фонду. Зазначив, що цією зручною моделлю оформлення пенсії можуть скористатися ті громадяни, які авторизуються на порталі за допомогою електронного кваліфікованого підпису, та закликав мешканців громади активно користуватися послугами вебпорталу.

background Layer 1