Пропустити навігацію

На нараді розглянули питання дотримання норм законодавства при призначенні (перерахунках) пенсії

DSC04262 300x225 - На нараді розглянули питання дотримання норм законодавства при призначенні (перерахунках) пенсіїПід час наради, що відбулася в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, обговорили процес організації багатоступеневого контролю за правильністю прийняття рішень про призначення (перерахунок) пенсії. Зазначено, що  надані заявниками документи для призначення пенсії, детально аналізуються, а рішення приймаються лише після проведення перевірок достовірності їх видачі. Крім того, акцентовано увагу присутніх на тому, що завдяки змінам підходів до організації даного процесу вдалося скоротити терміни винесення рішення про призначення пенсії або відмові заявнику.

Очільник пенсійної служби краю Михайло Романів зосередив увагу присутніх на необхідності продовжувати роботу з майбутніми пенсіонерами щодо надання допомоги громадянам краю у зборі та підготовці документів для підтвердження стажу роботи, що дає право на призначення пенсії. Наголосив на посиленні контролю за вчасним опрацюванням пенсійної документації та чіткому дотриманні 10-денного терміну при призначенні (перерахунках) пенсій.

Під час обласної наради також обговорили питання організації обслуговування громадян, співпраці з соціальними партнерами, популяризації електронних сервісів Пенсійного фонду України.

 

background Layer 1