Пропустити навігацію

Шляхи співпраці державних служб у справі стягнення з роботодавців заборгованості зі сплати ЄСВ обговорили на засіданні комісії

Stasyuk komisiya YESV 300x169 - Шляхи співпраці державних служб у справі стягнення з роботодавців заборгованості зі сплати ЄСВ обговорили на засіданні комісіїНачальник Заставнівського відділу обслуговування громадян Віктор Стасюк взяв участь у засіданні комісії з питань погашення заборгованості зі сплати роботодавцями району єдиного соціального внеску.

Учасники наради розглянули ситуацію щодо виконання страхувальниками фінансових зобов’язань зі сплати обов’язкових платежів та детально проаналізували список роботодавців-боржників. Наголосили на необхідності посилення контролю за дотриманням суб’єктами підприємництва всіх форм власності вимог чинного законодавства з оплати праці й застосування до порушників ефективних важелів впливу.

Віктор Стасюк зауважив на актуальності вирішення обговорюваної проблеми, оскільки від сплати внесків залежить стан наповнення бюджету, який фінансує виплати пенсій нинішнім пенсіонерам, а недоотримання коштів загрожує порушенням стабільності здійснення цих виплат. Наголосив на важливості співпраці всіх державних служб у справі стягнення з порушників боргів і необхідності вжиття дієвих заходів, які спонукали б їх погасити заборгованості та надалі своєчасно сплачувати єдиний соціальний внесок. Відзначив також важливість інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання безпосередньо на місцях  провадження ними діяльності.  

В результаті обговорення актуальної проблеми у справі наповнення бюджету Фонду державній виконавчій службі дано доручення активізувати роботу з відкриття виконавчих проваджень за усіма отриманими виконавчими документами. Учасники робочої зустрічі також домовилися про проведення спільних виїздів до боржників та узгодили план дій на ближчий період.

 

background Layer 1