Пропустити навігацію

Страхувальникам і найманим працівникам роз’яснили важливість легальної зайнятості й оплати праці

Novodn PP2 300x169 - Страхувальникам і найманим працівникам роз’яснили важливість легальної зайнятості й оплати праціЗ огляду на актуальність проблеми нелегальної зайнятості, яка руйнує сферу трудових відносин та позбавляє громадян гарантованого державою соціального захисту, спеціалісти Новодністровського сервісного центру провели роз’яснювальні бесіди з суб’єктами господарювання, які  провадять діяльність у сфері будівництва.

В ході спілкування з керівниками й працівниками ТзОВ “Укрпромальп”, ТзОВ “Промелектромонтаж” та кооперативу “Авангард” пенсійники акцентували увагу на неприпустимості використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин та негативних наслідках тіньових заробітків. Наголосили, що нелегальна робота позбавляє людей соціальної захищеності під час трудової діяльності та прирікає на злиденне існування після виходу на заслужений відпочинок. Пояснили, що для підтвердження права на пенсію громадянам, які досягли пенсійного віку, необхідно мати чималий страховий стаж, який зараховується лише за умови своєчасної сплати роботодавцями внесків з офіційно задекларованих заробітків працівників. Закликали керівників Novodn PP1 300x169 - Страхувальникам і найманим працівникам роз’яснили важливість легальної зайнятості й оплати працібути відповідальними за долю своїх підлеглих і дбати про їхнє пенсійне майбутнє. Працівникам порадили заздалегідь піклуватись про набуття страхового стажу і контролювати сплату роботодавцем внесків за кожен відпрацьований місяць на вебпорталі Пенсійного фонду. Пояснили способи реєстрації та пошуку потрібної інформації на цьому електронному сервісі й закликали до активного його використання для оперативного отримання актуальної інформації з питань соціального і пенсійного забезпечення, роздали інформаційні буклети.

Фахівчиня Герцаївського сектору обслуговування громадян Оксана Каланча провела роз’яснювальну роботу серед підприємців, які провадять діяльність на території Герцаївщини.

gertsa 227x300 - Страхувальникам і найманим працівникам роз’яснили важливість легальної зайнятості й оплати праціПредставниця пенсійної служби привернула увагу до такого явища, як нелегальна зайнятість із використанням праці без укладання трудових угод з громадянами. Закликала найманих працівників не погоджуватись на тіньові умови роботи та пояснила, до яких негативних наслідків вони призводять. З огляду на пряму залежність розміру майбутніх  пенсійних виплат від тривалості страхового стажу й розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, порекомендувала працевлаштовуватись до таких роботодавців, які будують трудові відносини з працівниками на засадах чесності, ділової порядності та відповідальності, спроможні високо оцінювати найману працю, своєчасно сплачувати внески, дбати про стабільність і захищеність підлеглих і їхнє гідне пенсійне майбутнє.

Ознайомила зі зручними сервісами пенсійної служби електронного формату, за допомогою яких можна відстежувати персональну інформацію щодо сум нарахованих заробітків і сплачених внесків, тривалості зарахованого страхового стажу та дізнаватись багато іншої корисної інформації з пенсійного забезпечення за мінімальних часових витрат. Роздала інформаційні матеріали й нагадала про можливості дистанційно отримання консультацій за телефоном гарячої лінії і відеозв’язок зі спеціалістами Фонду.

background Layer 1