Пропустити навігацію

Мешканці Волоківської ОТГ отримали фахові роз’яснення пенсійних питань за місцем проживання

kretsu voloka 300x225 - Мешканці Волоківської ОТГ отримали фахові роз’яснення пенсійних питань за місцем проживанняПенсійники області дбають про те, щоб мешканці краю мали змогу вирішити питання пенсійного забезпечення за місцем проживання без потреби особистого відвідання сервісного центру. В об’єднаних територіальних громадах фахівці пенсійної служби здійснюють, відповідно до затвердженого графіка, виїзні прийоми  громадян на віддалених робочих місцях, де місцеві мешканці можуть отримати увесь спектр пенсійних  послуг.

Корисну інформацію з пенсійного забезпечення та консультації з індивідуальних питань за місцем проживання отримали мешканці Волоківської ОТГ.  В ході чергового прийому громадян на віддаленому робочому місці начальник відділу обслуговування громадян Іван Крецу надав роз’яснення законодавчих аспектів, які визначають право на пенсію, та назвав головні чинники, які впливають на розрахунок пенсійної виплати. Особливу увагу звернув на тривалість страхового стажу й пояснив, що зарахування періодів роботи до стажу відбувається за умови своєчасної сплати роботодавцем єдиного соціального внеску з офіційно задекларованого заробітку працівника у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Наголосив на важливості легального оформлення трудових відносин і застеріг громадян працездатного віку не погоджуватися на пропозиції тіньової зайнятості й оплати праці «в конвертах», щоб не наражати себе на ризик опинитися у злиднях на старості років, втративши право на пенсійне забезпечення. Пенсіонерам пояснив порядок проведених перерахунків пенсій, відповів на індивідуальні запитання, аргументуючи роз’яснення положеннями законодавства.

Принагідно Іван Крецу розповів про переваги сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, які відкривають широкі можливості  оперативного отримання актуальної інформації. Зокрема, зауважив, що зареєстровані користувачі вебпорталу Пенсійного фонду мають змогу відстежувати персональні дані щодо нарахованої заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу, а ті, хто вийшов на пенсію, – переглядати матеріали своїх пенсійних справ, бачити всі здійснені нарахування і перерахунки тощо. Повідомив про можливість замовляти та виготовляти в онлайн-режимі довідки з  підтвердженням QR-кодом та назвав перелік документів, які в такий спосіб можна отримати.  Ознайомив громадян  з новою послугою звернення за пенсією «в один дотик», яка дозволяє заощадити час завдяки електронному формату подання заяви про призначення пенсії та сканованих копій документів без потреби особистого звернення до органу Фонду. Закликав мешканців громади  опановувати сучасні технології, які значно спрощують процес отримання широкого спектру інформації та послуг з найважливіших питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1