Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини провели засідання колегії в селекторному режимі

Prezentatsyya bez nazvanyya 300x169 - Пенсійники Буковини провели засідання колегії в селекторному режиміНа засіданні колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайлові Романіву, яке відбулося в селекторному режимі, обговорили питання запобігання виникненню переплат пенсій та забезпечення повноти вжитих заходів щодо погашення надміру виплачених коштів.

Як зазначили під час засідання, протягом 2019-го та січня-лютого 2020 року виявлено 1818 випадків переплат пенсій на загальну суму 2209,54 тис. грн.

Найбільш питому вагу, а це майже 50%, становлять переплати, які виникли внаслідок несвоєчасного повідомлення пенсіонерами про працевлаштування.

У результаті проведення відповідної індивідуальної роботи в добровільному порядку повернуто надміру отримані пенсійні кошти 552 особами  на загальну суму 740,50 тис. грн, що складає 42,1% від загальної суми утриманих переплат пенсій.

Аналізуючи роботу щодо утримання переплат пенсій, колегія вирішила  для зменшення кількості та сум виявлених переплат, збільшення відсотка відшкодування надміру виплачених коштів забезпечувати системність заходів, спрямованих на упередження виникнення випадків переплат пенсій та активізувати роботу з пенсіонерами щодо добровільного повернення надміру виплачених сум пенсій.

Також під час засідання колегії обговорили питання роботи в умовах запровадження надзвичайної ситуації. Зазначено, що обслуговування громадян здійснюватиметься в дистанційному режимі, із застосовуванням електронних комунікацій, а також через вебпортал Пенсійного фонду України, електронну пошту, відеозв’язок та гарячі телефонні лінії.

 – Наше першочергове завдання – в цих складних умовах й надалі забезпечувати право громадян на пенсійне забезпечення. Це означає, що незважаючи на оголошену в області надзвичайну ситуацію, маємо здійснювати фінансування виплат пенсій відповідно до календарного графіка, – наголосив начальник Головного управління Михайло Романів.

background Layer 1