Пропустити навігацію

MobileID та BankID : банківська картка та мобільний телефон стали ключем доступу до вебпорталу

unnamed 2 - MobileID та BankID : банківська картка та  мобільний телефон  стали ключем доступу до вебпорталуОперативне та якісне надання пенсійних послуг – одне з ключових завдань Пенсійного фонду України, для виконання якого створюються зручні і сучасні сервіси та постійно вдосконалюються шляхи доступу до них.

Працюючи в цьому напрямку, нещодавно Пенсійний фонд України відкрив свої «двері» новому способу авторизації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України для отримання повного спектру віддалених послуг – за допомогою Інтегрованої системи електронної ідентифікації (Gov ID).

Система електронної ідентифікації – це майданчик, який об’єднує всіх надавачів послуг електронної ідентифікації (електронний підпис, MobileID, BankID, ID-картка). Вона забезпечує доступну та безпечну електронну ідентифікацію та автентифікацію громадян та бізнес-структур у зручний для них спосіб у захищеному кіберсередовищі.

Авторизацію за Gov ID можливо здійснити, як на сайті порталу електронних послуг ПФУ (http://portal.pfu.gov.ua ), так і з мобільних пристроїв (смартфонів та планшетів) через мобільний додаток «ПЕНСІЙНИЙ ФОНД».

Функція ідентифікації особи Gov ID об’єднує в собі ідентифікацію за допомогою мобільного оператора (MobileID) або за допомогою банку (BankID). Gov ID – надійний, безпечний та функціональний інструмент доступу до  всього спектру пенсійних послуг дистанційно через вебпортал Пенсійного фонду України, адже  в сучасному світі важко знайти людину, яка б не користувалась мобільним телефоном чи не була власником хоча б однієї банківської картки.   Ще одна перевага нового способу ідентифікації – відсутність необхідності особистого звернення до органів Фонду для заповнення заяви на реєстрацію користувача вебпорталу чи  до акредитованих  центрів сертифікації  ключів за отриманням цифрового підпису.

Важливо!  Послуги MobileID та BankID надаються юридичними особами, які в свою чергу самостійно визначають умови надання цих послуг та їх тарифікацію, тож для визначення цих умов необхідно звертатись безпосередньо до надавача послуг.

BankID  — це спосіб електронної ідентифікації громадян через українські банки для надання адміністративних (державних), фінансових, комерційних та інших послуг через Інтернет. Перелік банків, що надають своїм клієнтам можливість авторизації через сервіс BankID Національного банку України відображається на сайті Інтегрованої системи електронної ідентифікації (https://id.gov.ua).                                                                                                                               

Для того щоб авторизуватись на сайті вебпорталу за допомогою Gov ID необхідно:

  • Перейти за посиланням https://portal.pfu.ua на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду та обрати «Вхід за GOV ID».  Перед цим у випадаючому списку потрібно вказати себе як фізичну чи юридичну особу;
  • Після цього відкриється сторінки «Інтегрованої системи електронної ідентифікації», де Вам потрібно обрати варіант «Ідентифікація за BankID»;
  • На наступній сторінці оберіть банк, в якому Ви обслуговуєтесь, наприклад «ОЩАДБАНК»
  • Наступним кроком заповніть номер Вашої банківської карти, натисніть «Увійти»;
  • На Ваш телефон надійде SMS-повідомлення з кодом для підтвердження. Введіть цей код, натисніть «підтвердити»;

Після підтвердження та успішної ідентифікації Ви автоматично перейдете до Вашого особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Із детальною відеоінструкцію «Як увійти на вебпортал Пенсійного фонду України за допомогою BankID» можна ознайомитись за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=DETA3aQYijQ&feature=emb_logo

Mobile ID – технологія дистанційної ідентифікації, автентифікації та кваліфікованого електронного підпису фізичних осіб у інформаційно-телекомунікаційних системах. Технологія передбачає зберігання особистих ключів електронного підпису на SIM-карті нового покоління та передачу даних через SMS-повідомлення.

Зазначена технологія дозволяє використовувати сервіс на всіх мобільних девайсах (кнопковому мобільному телефоні, смартфоні чи планшеті). Якщо Ви хочете використати MobileID – необхідно обрати оператора зв’язку, за допомогою якого Ви будете авторизуватись. На даний час послуги авторизації за MobileID надають: Київстар, Vodafone та Lifecell.

Щоб підключити послугу MobileID, абоненту необхідно звернутись до сервісного центру мобільного оператора з підготовленим пакетом документів та замінити SIM-картку на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

В умовах карантину при обмеженні обслуговування громадян у всіх державних закладах та установах, дистанційне обслуговування – ідеальне практичне вирішення нагальних питань, адже це не тільки доступно та швидко, а ще й безпечно.                                                                                            

Убезпечте себе та своїх рідних   –  залишайтесь вдома!

background Layer 1