Пропустити навігацію

Буковинцям у радіоефірі розповіли про роботу пенсійної служби краю в умовах карантину

DSC04411 1024x768 - Буковинцям у радіоефірі розповіли про роботу пенсійної служби краю в умовах карантинуНачальник управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила Троцюк розповіла в ефірі радіо «Буковина» про надання послуг громадянам в період дії карантину.

– В умовах карантинних обмежень все більше людей почали використовувати дистанційні методи отримання послуг: відеозв`язок, телефони гарячої лінії, електронну пошту. Крім того, фахівці пенсійної служби не лише консультують, але й своєчасно забезпечують  грошові виплати пенсіонерам, здійснюють належні нарахування та перерахунки пенсій, – повідомила Людмила Троцюк.

Представниця Фонду акцентувала увагу буковинців на зручному способі отримання фахових консультацій через відеозв`язок і розповіла про широкий спектр дистанційних послуг на вебпорталі Пенсійного фонду в режимі онлайн. Відповідаючи на запитання слухачів щодо можливості в умовах карантинних обмежень оформлення пенсії громадянами, які досягли пенсійного віку, зауважила на зручній формі  подання звернення за призначенням пенсії та сканованих копій документів, засвідчених цифровим електронним підписом, через Особистий кабінет на вебпорталі.

Звернулась також до представників молодого покоління з проханням допомагати своїм рідним та близьким літнього віку оволодіти навичками використання електронних сервісів та зазначила, що вебпортал Пенсійного фонду корисний та цікавий не тільки для пенсіонерів, а й для застрахованих осіб, які мають змогу тут переглядати персональні дані про суми нарахованих заробітків, сплачених роботодавцем внесків і тривалість страхового стажу, замовляти та отримувати потрібні довідки в електронному вигляді тощо. Розповіла про зручну можливість для осіб передпенсійного віку дізнатися орієнтовний розмір майбутньої пенсії за допомогою «Пенсійного калькулятора», про послугу СМС-інформування, яку легко можна налаштувати на вебпорталі, та про ще багато потрібних послуг, які можна отримати на цьому сучасному електронному сервісі.

Відповідаючи на запитання слухачів, які телефонували в студію, посадовиця  пояснила, що одноразову грошову допомогу отримають усі пенсіонери, щомісячні виплати котрих не перевищують 5 тисяч гривень. Повідомила про завершення формування пенсійною службою виплатних документів і їх передачу до установ банків та поштових відділень для здійснення виплати. Зазначила, що в Чернівецькій області таку грошову допомогу отримають понад 206 тисяч пенсіонерів, в тому числі більше 5 тисяч військових. Зауважила, що призначення здійснене в автоматизованому режимі та не потребує подання додаткових документів. Щодо термінів отримання 1000 гривень повідомила, що при банківському обслуговуванні кошти зарахуються на рахунки пенсіонерів невідкладно, а  «Укрпошта» забезпечить  доставку протягом 5 днів. Щодо індивідуальних запитань рекомендувала звертатись до пенсійної служби за телефонами гарячих ліній, номери яких вказані на інформаційній сторінці Головного управління у рубриці «Контакти».

 

background Layer 1