Пропустити навігацію

На ВЕБПОРТАЛІ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ Пенсійного фонду можна замовити та отримати документи

99 1024x656 - На ВЕБПОРТАЛІ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ Пенсійного фонду  можна замовити та отримати документиДля того, щоб отримати потрібні довідки від Пенсійного фонду, особисто звертатись до сервісного центру немає необхідності. Отримати довідку чи інший документ, достовірність якого підтверджується QR-кодом, можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Такі електронні документи, згідно з чинним законодавством, є аналогами паперових, підписаних відповідальною особою в органі Фонду, та дійсні для пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної й виконавчої служб, для оформлення субсидій, документів у ЦНАПах, посольствах, консульствах ін.

Які довідки можна отримати на вебпорталі

У зареєстрованих користувачів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України є можливість подати запит на отримання таких документів в електронному вигляді:

  • довідки про доходи пенсіонера для визначення субсидій;
  • довідки про загальний розмір призначення пенсії;
  • довідки про страховий стаж застрахованої особи, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками (форма ОК-5);
  • довідки про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати за даними Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • довідки щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу;
  • довідки про особливі умови праці та про суми добровільних внесків;
  • довідки ОК-7

та інших довідок і документів.

Яким чином можна отримати потрібну довідку

Потрібно увійти до Особистого кабінету вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою ЕЦП або системи GOV ID, яка передбачає ідентифікацію за допомогою номера банківської карти або оператора мобільного зв`язку, якщо сімкарта містить електронний цифровий підпис власника, обрати послугу «Запит на отримання електронних документів», обрати потрібний вид документа, заповнити поля форми запиту та підтвердити кваліфікованим електронним підписом, вказавши пароль. Стан розгляду запиту можна перевірити в меню «Мої звернення». Після отримання потрібного документа в електронному вигляді його можна завантажити на свій електронний пристрій або зовнішній носій та роздрукувати.

Користуйтеся сучасними онлайн-сервісами – це швидко, зручно і безпечно!

background Layer 1