Пропустити навігацію

GOV ID – зручний спосіб доступу до електронних послуг Пенсійного фонду

govid2 1024x814 - GOV ID – зручний спосіб  доступу до електронних послуг Пенсійного фондуЗалишаючись вдома, ви можете отримати всю необхідну інформацію та послуги без особистих візитів до сервісних центрів, скориставшись онлайн- сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

Доступ до електронних послуг став простішим. Тепер реєстрація на вебпорталі, окрім звичних способів, можлива через Інтегровану систему електронної ідентифікації GOV ID, тобто за допомогою вашої банківської платіжної карти (спосіб ідентифікації з використанням моделі BankID) або номера мобільного телефону, сімкарта якого містить електронний цифровий підпис (MobileID).

Для авторизації на вебпорталі за BankID необхідно зробити кілька нескладних  кроків:

Під час входу на портал обрати пункт меню «За GOV ID» та вказати свій статус – фізичної чи юридичної особи.

  • Після цього обрати варіант «Ідентифікація за BankID», увійти в пункт меню «НБУ» та обрати з переліку банків той, клієнтом якого ви є.
  • Наступний крок – заповнення номера вашої банківської карти і підтвердження коду за допомогою SMS-повідомлення, яке надійде на номер вашого мобільного телефону.
  • Тепер можна успішно користуватись усіма електронними послугами вебпорталу.

Підключити послугу MobileID теж доволі просто. Для цього потрібно звернутись до сервісного центру мобільного оператора та безкоштовно замінити SIM-картку на картку нового, яка забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача. Реєстрація/автентифікація на вебпорталі за допомогою надавача послуг MobileID теж доволі легка і доступна.

Можливість по-новому увійти на вебпортал робить спілкування з Пенсійним фондом максимально зручним та дозволяє оперативно отримувати необхідну інформацію і послуги у дистанційному форматі.

Бережіть себе та залишайтесь вдома!

background Layer 1