Пропустити навігацію

Інформаційна взаємодія банків та органів Пенсійного фонду України в умовах карантину

Шановні представники уповноважених банків!

У зв’язку з набранням чинності з 17 березня 2020 року Закону України ‘Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”  від 17.03.2020 р. № 530-IX та з метою забезпечення безперебійної виплати пенсій Пенсійним фондом України доопрацьоване програмне забезпечення щодо інформаційної взаємодії банків та органів Пенсійного фонду України в умовах карантину.

Тимчасова технологія обміну передбачає:

1.  Формування територіальними органами Фонду виплатних документів в розрізі банків (філій, відділень).

2. Формування в підсистемі електронного обміну даними поштового відправлення – списки на визначене відділення (філію) банку вкладаються у відповідний конверт (xml-структура), накладається КЕП, здійснюється шифрування, формується відправлення електронної пошти та здійснюється відправлення електронної пошти.

3. Уповноважений банк після одержання електронної пошти з використанням спеціального програмного засобу (за посиланням нижче) здійснює розшифрування, перевірку КЕП, одержує xml-структуру та одержує файли даних у діючому форматі (текстовий позиційний – значення розміщено у відповідних позиціях текстового рядку).

Паперові оригінали оформлюються органами Фонду та банками за стандартними правилами підготовки відповідних документів та надсилаються поштовим відправленням. Наявність паперового оригіналу є обов’язковим.

З питань організації взаємодії та отримання відповідного програмного забезпечення необхідно звернутись до управлінь Фонду, з якими укладено відповідні договори щодо виплати пенсій.

Завантажити файл   convertAnswer_x64 

background Layer 1