Пропустити навігацію

Пам’ятайте: пенсій «у конвертах» не буде

images 300x165 - Пам’ятайте: пенсій «у конвертах» не будеГоловне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області щомісяця опрацьовує перелік страхувальників, які нараховують заробітну плату застрахованим особам в розмірі меншому, ніж мінімальний. За останніми звітними даними в області налічується 447 роботодавців, які нарахували зарплату 1251 найманому працівнику менше мінімального розміру в умовах повної зайнятості за основним місцем роботи. Переліки таких роботодавців надіслані до Управління Держпраці у Чернівецькій області та Головного управління ДПС в Чернівецькій області для здійснення перевірок щодо дотримання норм законодавства про працю.

Варто зауважити, що згода працювати за мізерну чи приховану «у конверті» оплату прирікає найманого працівника на соціальні ризики сьогодні та мінімальні пенсійні виплати в майбутньому. Основними факторами забезпечення соціальних гарантій є офіційно задекларована заробітна плата високого рівня та тривалий страховий стаж.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області в чергове закликає мешканців краю дбати про нинішній добробут та гідні пенсійні перспективи, високо оцінюючи свою працю вимагаючи від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. Не позбавляйте себе гарантованих державою прав і гідного рівня матеріального забезпечення як сьогодні, так і після виходу на заслужений відпочинок.

background Layer 1