Пропустити навігацію

Легальна зарплата – надійне майбутнє!

trudovi vidnosyny 1 1 300x194 - Легальна зарплата – надійне майбутнє!Через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються законних соціальних гарантій.

Незадекларована праця не тільки обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику, вона створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків і соціального забезпечення працівників.

Крім того, незадекларована праця має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців: без офіційного оформлення на роботу працівник позбавляє себе гарантованого державою розміру заробітної плати; виплати своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною тощо; виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю; допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу; соціального страхування. До того ж неоформлений офіційно працівник втрачає страховий стаж при розрахунку розміру пенсії.

Роботодавець має виплачувати працівнику офіційну заробітну плату не нижче законодавчо встановленого мінімуму, сплачувати за нього єдиний соціальний внесок. Виконання цих умов гарантує працівникові здорові і безпечні умови праці.

Шановні роботодавці,  не позбавляйте своїх працівників соціального захисту, офіційно оформляйте з працівником трудові відносини.

background Layer 1