Пропустити навігацію

У Пенсійному фонді області відбулося засідання круглого столу за участю представників виконавчої та податкової служб

IMG 5c6a166c4ff3906e5f4b9184a401b72f V 300x225 - У Пенсійному фонді області відбулося засідання круглого столу за участю представників виконавчої та податкової службВикористовуючи сучасні технічні можливості та дотримуючись, таким чином, усіх вимог щодо дотримання обмежувальних заходів під час дії карантину, за ініціативи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулося засідання круглого столу на тему: «Вирішення проблемних питань та шляхів подальшого співробітництва при виконанні рішень про стягнення коштів на користь держави». Участь в онлайн-заході також взяли представники Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) та Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

– В органах Державної виконавчої служби впродовж І кварталу 2020 року підлягало примусовому стягненню 1613 виконавчих документів на суму 18,7 млн грн, в тому числі 1197 рішення суду на суму 16,5 млн грн, 392 вимоги про сплату недоїмки на суму 1,4 млн грн, 24 рішення про накладення фінансових санкцій на суму 875,2 тис. грн. Органами ДВС протягом звітного періоду завершено 228 виконавчих проваджень на суму 3,6 млн грн, а фактично стягнуто – 157,9 тис. грн, – повідомила перший заступник начальника Головного управління Ольга Кривуля.

За словами посадовиці, основною причиною низького відсотку стягнення є те, що більшість боржників, виконавчі документи відносно яких перебувають на виконанні, не ведуть фінансово-господарську діяльність, а майно, на яке можна звернути стягнення, відсутнє. Це унеможливлює стягнення коштів з таких боржників на користь Пенсійного фонду. Щоб вирішити цю проблему, учасники засідання круглого столу підтримали пропозицію стосовно спільного звернення до Міністерства юстиції України про врегулювання на законодавчому рівні питання щодо можливості списання Пенсійним фондом боргів, які мають безнадійний статус.

На завершення заходу Ольга Кривуля висловила вдячність за плідну співпрацю учасникам круглого столу та передала Подяку від начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайла Романіва Другому відділу ДВС у м.Чернівці Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) за активну і якісну роботу щодо стягнення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України.

 

IMG 8b9ac166077f104ada9ef75a2ba42c64 V 1024x768 - У Пенсійному фонді області відбулося засідання круглого столу за участю представників виконавчої та податкової служб

 

IMG a1e93bb7f235f9ac45fdf756354eb6fe V 1024x768 - У Пенсійному фонді області відбулося засідання круглого столу за участю представників виконавчої та податкової служб

background Layer 1