Пропустити навігацію

На суспільному телебаченні розповіли про результати проведення індексації пенсій на Буковині

mos 300x169 - На суспільному телебаченні розповіли про результати проведення індексації пенсій на БуковиніПонад 194 тисячам пенсіонерів на Буковині з травня проіндексовано пенсії. Кому і наскільки підвищили пенсії на Буковині у прямому ефірі програми «Теми дня», що транслюється на суспільному телебаченні «UA:БУКОВИНА», розповіла Ганна Московчук, заступниця начальника управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

В прямому ефірі фахівчиня розповіла, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» з 1 травня в області проведено індексацію пенсій. При перерахунку виплат застосовувався коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Якщо підвищення в результаті перерахунку пенсії було менше 100 гривень, встановлювалась доплата до пенсії у сумі, що не вистачала до зазначеного розміру. Крім того враховувалося, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не міг бути нижче 2100 гривень.

Під час прямого ефіру, представниця Пенсійного фонду в області також розповіла про проведення виплати щомісячних доплат до пенсій громадянам 80-річного і старшого віку. Зауважила, що такі доплати для цієї категорії громадян будуть проводитись щомісяця.

– Всі перерахунки проведено автоматично, тобто людям не потрібно було особисто звертатись до пенсійної служби краю – повідомила Ганна Московчук.

Відповідаючи на запитання телеведучої, посадовиця  також пояснила умови виплати одноразової грошової допомоги в розмірі 1000 гривень. Зазначила, що в Чернівецькій області таку доплату отримали понад 206 тисяч пенсіонерів. 

На завершення розмови фахівчиня озвучила номери гарячих телефонних ліній, за якими громадяни можуть отримати консультації і роз’яснення фахівців пенсійної служби краю.

background Layer 1