Пропустити навігацію

Майбутня пенсія напряму залежить від соціальної стабільності

leg 300x169 - Майбутня пенсія напряму залежить від соціальної стабільностіМи звикли скаржитися на погані дороги, медичне обслуговування, забезпеченість загальноосвітніх закладів, малі розміри пенсійних виплат, однак не замислюємося звідки беруться кошти, які спрямовуються на фінансування витрат для їх утримання.

Безпосередньо левову долю у надходженнях до бюджету Пенсійного фонду становлять надходження від єдиного соціального внеску, базою нарахування якого є фонд оплати праці працівників, зайнятих на підприємствах, установах, організаціях та у фізичних осіб-підприємців. Мінімізація роботодавцями заробітної плати працівників та їх зайнятості впливає не лише на надходження платежів до бюджету Пенсійного фонду, які спрямовуються на здійснення пенсійних виплат, а й на набуття страхового стажу працівників, необхідного для отримання соціальних та пенсійних виплат, а також на розмір пенсійної виплати при досягненні пенсійного віку.

Шановні громадяни нашого краю! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього, вимагайте від роботодавців легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору та відповідної, гідної Вас, заробітної плати. У разі відмови роботодавця, кожен громадянин має право звернутися до контролюючих органів для захисту своїх конституційних прав.

Шановні роботодавці! Легалізуйте зайнятість працівників та забезпечте відповідний рівень оплати їх праці. Це дозволить зняти соціальну напругу серед населення та забезпечить кожному працюючому реальну соціальну захищеність.

background Layer 1