Пропустити навігацію

Про роботу Головного управління Пенсійного  фонду України в Чернівецькій області у першому кварталі 2020 року щодо сталого фінансування виплати пенсій та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду

КОЛЕГІЯ

ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

29 квітня 2020 року                                м.Чернівці                                   4-1

 

Про роботу Головного управління Пенсійного  фонду України в Чернівецькій області у першому кварталі 2020 року щодо сталого фінансування виплати пенсій та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду

Заслухавши доповідь начальника фінансово-економічного управління Лілії Лелюх про роботу Головного управління Пенсійного  фонду України в Чернівецькій області у першому кварталі 2020 року щодо сталого фінансування виплати пенсій та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду, колегія відмічає наступне.

Упродовж першого кварталу 2020 року Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області забезпечувало фінансування виплати пенсій та грошової допомоги своєчасно та у повному обсязі. На зазначені цілі спрямовано 1693,3 млн.грн., що на 99,4 млн грн. (6,2%) більше, ніж у І кварталі 2019 року.

Середньомісячна виплата на одного одержувача за січень-березень 2020 року, з урахуванням проведених перерахунків, склала 2510,66 грн. і в порівнянні з минулим роком зросла на 8,1%.

У співпраці з органами місцевої виконавчої влади вдалося мобілізувати власних доходів до бюджету Фонду на 10,4% більше надходжень відповідного періоду  2019 року. Забезпечено виконання плану по доходах, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, на рівні 109,3%.

На постійному контролі знаходилося питання повернення переплат пенсій, завдяки вжитим заходам надходження зросли порівняно з минулим роком на 0,2 млн грн., планове завдання виконано на 177,6%.

Рівень забезпечення власними коштами фінансування видатків на пенсійні виплати за січень-березень 2020 року зріс на 0,9% і склав 69,1%.

До Державного бюджету України від платників області надійшло 14,1 млн.грн.  коштів за додатковими ставками, що в 2,8 рази менше, ніж за відповідний період 2019 року та на 64,9% менше плану.

Вживалися заходи до боржників щодо погашення заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду, в результаті чого в рахунок погашення заборгованості надійшло з початку року 0,1 млн грн. Натомість заборгованість з платежів до бюджету Фонду зросла порівняно з початком року на 22,1%, за рахунок боржників, які перейшли на облік з Київської та Донецької областей.

Проводилася робота, спрямована на легалізацію зайнятості та заробітної плати  з метою захисту прав застрахованих осіб та збільшення  надходжень до бюджету Пенсійного фонду України в області. Працівники Фонду брали участь у нарадах із органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами, засіданнях міських та районних робочих груп з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення, семінарах та інших заходах. Приділялася значна увага питанню висвітлення у засобах масової інформації питання залежності страхового стажу від своєчасної та у повному обсязі сплати страхових внесків.

ВИРІШИЛИ:

  1. Роботу Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у першому кварталі 2020 року визнати такою, що спрямована на реалізацію державної політики у сфері пенсійного забезпечення та відповідає пріоритетам діяльності Пенсійного фонду України, сприяє реалізації конституційних прав громадян на пенсійне забезпечення.
  2. Начальнику фінансово-економічного управління Лілії ЛЕЛЮХ:

2.1. Забезпечити постійний контроль за своєчасністю та в повному обсязі фінансуванням пенсійних виплат.

2.2. Домогтися щомісячного виконання планових завдань з надходження власних доходів, адміністрування яких здійснює Пенсійний фонд України.

2.3. Здійснювати щоквартально інвентаризацію заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду України з метою визначення статусу боргу та перспектив його погашення.

2.4.  Продовжити роботу з інформування органів влади та контролюючих органів про роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки мінімізації зарплати та зайнятості працівників.

2.5. Збільшити кількість публікацій у ЗМІ з проблематики тінізації заробітної плати та трудових відносин, як фактора, що впливає на соціальні гарантії працюючих та наповнення бюджету Пенсійного фонду України.

2.6. Врахувати в аналітичній роботі норми Закону України від 06.12.2019 №361 «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

2.7. У місячний термін підготувати звернення до міністерств (відомств), до сфери підпорядкування яких входять підприємства, що мають заборгованість з обов’язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України, з метою впливу на їх керівників щодо прискорення погашення наявного боргу.  

  1. Начальнику юридичного управління Олесі ІСАЄНКО:

3.1. Забезпечити опрацювання заборгованості з платежів до бюджету Фонду у повному обсязі.

3.2. Визначити шляхи погашення заборгованості з платежів по кожному боржнику.

3.3. Продовжити ознайомлення з ходом виконавчих проваджень щодо стягнення заборгованості з ЄСВ суб’єктів підприємницької діяльності, у першу чергу тих, що мають джерело доходу. 

  1. Начальникам управлінь обслуговування громадян Людмилі ТРОЦЮК та з питань виплати пенсій Олександру ТЕЛЕШМАНУ забезпечити проведення індивідуальної роботи з пенсіонерами та контроль за погашенням ними переплат пенсій.
  2. Начальнику управління обслуговування громадян Людмилі ТРОЦЮК організувати роботу керівників сервісних центрів, спрямовану на налагодження контакту з громадськими організаціями у напрямку формування громадської думки щодо недопущення подання недостовірних документів для призначення пенсій задля запобігання виникненню переплат пенсійних виплат.
  3. Начальнику управління контрольно-перевірочної роботи Олександру НІМІЖАНУ посилити контроль за перевіркою наявності документів, що підтверджують сплату збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації автомобіля.
  4. Начальникам фінансово-економічного управління Лілії ЛЕЛЮХ, юридичного управління Олесі ІСАЄНКО та відділу організаційно-інформаційної роботи Людмилі СТРУК сформувати Перелік публікацій на 2020 рік щодо факторів, які впливають на соціальні гарантії працюючих та наповнення бюджету Пенсійного фонду України.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Ольгу КРИВУЛЮ.

Голова колегії                                                                                                                                                                                                                                    Михайло РОМАНІВ

Секретар                                                                                                                                                                                                                                                Тетяна ТРЕБИК

background Layer 1