Пропустити навігацію

Легалізація зайнятості необхідна як працівникам, так і роботодавцям!

Prezentatsyya bez nazvanyya 300x180 - Легалізація зайнятості необхідна як працівникам, так і роботодавцям!Неформальна зайнятість сільського населення – явище, на жаль, досить поширене та має негативні наслідки – відсутність соціального захисту сьогодні та набутого страхового стажу для призначення пенсійної виплати при досягненні пенсійного віку.

Пенсійна служба краю, у період активного проведення сільськогосподарських робіт, в чергове наголошує сільському населенню наполегливо вимагати від роботодавця узаконення трудових відносин. Адже крім тимчасових нелегальних заробітків вам необхідно подумати про своє соціальне та пенсійне забезпечення.

Праця без офіційного працевлаштування позбавляє трудових прав, соціальних гарантій (оплачуваної відпустки та страхових виплат у разі хвороби, безробіття, нещасного випадку) та права на пенсійне забезпечення. Незадекларований працівник не матиме можливості захистити свої права у разі конфлікту з роботодавцем.

У віддалених від районного та обласного центру населених пунктах, де практично немає роботи, недобросовісні фермери в період сільськогосподарських робіт винаймають дешеву робочу силу без документального оформлення трудових відносин та виплачують їм заробітну плату  “в конверті”. У зв’язку з цим, бюджет недоотримає належні суми у вигляді податків та інших обов’язкових платежів, які в подальшому спрямовувалися б на фінансування видатків соціальної сфери, будівництва доріг та інфраструктури, а громадяни втрачають соціальний захист, гарантований Конституцією України.

Отож, вкотре звертаємося до свідомості керівників, власників будь-яких бізнесових структур та фізичних осіб-підприємців! Ухилення від сплати податків та зневага до працівників – це шлях до самознищення власного бізнесу та злиденна старість громадян, які зараз своєю працею приносять вам прибуток!

background Layer 1